Facebook někdejší poslankyně, kterému doposud vládly společné fotografie s Dalajlámou nebo hesla „Free Tibet“, promítaná na Pražský Hrad, nyní plní obrázky v bílém rondónu, který Bursíková oblékla v rámci kulinárního kursu v Londýně. Manželka expředsedy zelených si nezaplatila jen tak obyčejný kurs. Le Cordon Bleu je nejprestižnější kuchařskou školou na světě s tradicí již od devatenáctého století.
Sama vysvětluje svůj zájem tak, že po odchodu s politiky se „chtěla naučit opravdu pořádně nějaké řemeslo“. Vybrala si tedy vaření a zapsala se na kurs v Londýně. Sama ale přiznává, že o škole pro kuchaře měla „romantickou představu“. A překvapena zjistila, že je zde velmi pevný režim, neexistuje pozdní příchod, natož absence. To prý dalo někdejší poslankyni za Stranu zelených zabrat.
Své zážitky z kursu proto popsala slovy „takhle nějak si představuji vojnu“. „Makáme devět hodin denně, šest dní v týdnu. Uniformy, striktní pravidla, hiearchie,“ líčila své zážitky pro časopis Gurmet. Strávila podle svých slov v kursu stovky hodin.
Jacques, která jako poslankyně velela týmu svých poradců i celému poslaneckému klubu, nyní začínala od toho, že krájela zeleninu a šéf po ní každou nudličku přeměřoval na milimetry. Každou její činnost šéfové bodovali a na teoretické zkoušky se musela naučit kompletní recept s přesností na pět gramů váhy surovin.
Po takovém dni se prý cítí „jako když uběhne maraton“. Přesto by manželka Martina Bursíka u vaření chtěla zůstat. Zaujala ji prý indická kuchyně.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: jav