Trump a Biden: Vše v USA se rozloží. Hrozba už za pár dní

02.07.2024 7:42 | Komentář

Demokratická národní komise by mohla z Joea Bidena udělat nominanta strany na post prezidenta už v červenci, místo předpokládaného termínu na konci srpna. Zdroje zevnitř strany to potvrdily agentuře Bloomberg a televizi Fox News. Mimo jiné i proto, aby ukončily vnitrostranické spory o to, zda má Biden odstoupit. Moderátor a komentátor Tucker Carlson je však jiného názoru. Podle něho je Biden vyřízený, když tolik demokratů řeklo, že to nemá v hlavě v pořádku. Což vyvolává nebezpečnou situaci ohledně Trumpova odsouzení.

Trump a Biden: Vše v USA se rozloží. Hrozba už za pár dní
Foto: Repro Fox News
Popisek: Americký prezident Joe Biden reagoval na dotaz týkající se aktivit jeho syna Huntera dosti podrážděně

Americká Demokratická strana má problém, který se jmenuje Joe Biden a je americkým prezidentem. Kromě voličů republikánů si i podstatná část demokratického elektorátu myslí, že prezident je příliš starý na to, aby zvládl ještě jedno čtyřleté období jako americký prezident. Úvahy o jeho nahrazení jsou velice hlasité, velkou roli v rozhodnutí Joea Bidena má však hrát jeho manželka Jill Bidenová, která zároveň zapáleně vede kampaň za jeho znovuzvolení.

Anketa

Je dobře, že Babiš zakládá frakci s Orbánem a rakouskými Svobodnými?

98%
1%
hlasovalo: 7749 lidí
K tomu, co se odehrává za zavřenými dveřmi v Demokratické straně se nyní velmi často vyjadřuje komentátor a moderátor Tucker Carlson, který včera poznamenal, že podpora bývalého prezidenta Barracka Obamy pro Joea Bidena (který mu dříve dělal viceprezidenta – pozn. red.) není upřímná. Carlson tvrdí, že tyto informace má z velice dobrého zdroje.

„V soukromí Obama lidem říká, že Biden nemůže vyhrát a je tedy pro otevřenou volbu. Obama neříká, koho podporuje, a do včerejšího odpoledne (neděle 30. 6.) se nesetkal s Bidenem, aby mu to řekl,“ uvedl Carlson. O jeho manželce Michelle Obamové se přitom dlouho diskutuje a spekuluje jako o možné nominantce na post prezidenta.

Vztahy Bidenových a Obamových prý nikdy nebyly růžové, někdy byly až nepřátelské. V současnosti se dle Carlsonova zdroje zhoršily kvůli prezidentově manželce, protože ta prý Bidena po debatě držela daleko od každého, kdo by ho mohl přesvědčovat, že by měl odstoupit. „Jill Bidenová pohání kampaň za znovuzvolení svého manžela, stejně jako v roce 2020, kdy jiní členové rodiny, včetně Bidenovy sestry Val, měli za to, že je moc oslabený na to, aby kandidoval,“ říká Carlson s tím, že ostatní demokraté vědí, jaká je zde příležitost, a proto „krouží“ okolo, např. guvernérka Michiganu Gretchen Esther Whitmerová.

Ze zdrojů uvnitř Demokratické strany ale také zaznívá zpráva, že Demokratická národní komise zvažuje, že by z Joea Bidena udělala oficiálně nominanta strany už v polovině července. Zdroje to potvrdily jednak agentuře Bloomberg, ale také televizi Fox News.

Takové prohlášení by mělo utišit vnitrostranickou diskusi o nahrazení Bidena. Dle Fox News se nabízí datum 21. července, kdy se sejde pověřovací komise on-line. Normálně se komise schází až ke konci srpna.

Tucker Carlson má však stále za to, že Biden končí. „Biden je vyřízený. Na to si můžete vsadit. Příliš mnoho prominentních demokratů naznačilo, že to nemá v hlavě v pořádku. To už nemůžou odvolat. Musejí ho odstranit, a to také udělají,“ míní Carlson.

Otázka je ovšem kdy a zde komentátor podotýká, že pokud jsou demokraté chytří, udělají to hned. Protože pokud má být nominována Kamala Harrisová, může už rovnou být prezidentkou.

Ale varuje: „Zbývá tedy otázka Trumpa a jeho odsouzení 11. července. Bidenův kolaps z něj dělá mnohem nebezpečnější okamžik, než byl. V tuto chvíli je Trump nejen republikánským kandidátem, ale fakticky i předpokládaným prezidentem. Pokud se ho chystáte poslat do vězení, mělo by to být za velmi závažný trestný čin, o němž se všichni shodují, že ho spáchal. Jinak riskujete, že systém zcela a navždy zničíte. Jsme ve skutečném nebezpečí. Demokraté musí ubrat.“

A ještě doplnil: „Všechny ty nesmysly o tom, jak jenom Biden může rozhodnout, že odstoupí, jsou tak absurdní. Takhle Demokratická strana nefunguje. Žádný jedinec není důležitější než kolektiv. To je základ té strany.“

„A v Bidenově případě nemá ve Washingtonu žádné zastánce. Ano, Ron Klain a pětaosmdesátiletý Ted Kaufman mají z jeho prezidentství přímý prospěch, ale to je malá skupinka. Zbytek Washingtonu není k Bidenovi nijak loajální. Nezajímá je, nikdy ho nebrali vážně. Každý prezident pro ně funguje, pokud je to demokrat. U těchto lidí to nikdy není osobní, protože na jednotlivci nezáleží,“ vysvětlil, jaký je vztah demokratických funkcionářů k Bidenovi. Ron Klain je bývalý lobbista a bývalý Bidenův vedoucí kanceláře. Ted Kaufman je pak byznysmen a jeden z hlavních spojenců Joea Bidena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 29 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Starý pán má pech., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKardio , 02.07.2024 9:35:07
Manželka je zištná mrcha.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Zrušte rodinu, je neefektivní, máme čísla.“ Levičákům přišla odpověď

4:44 „Zrušte rodinu, je neefektivní, máme čísla.“ Levičákům přišla odpověď

Nick Srnicek je levicový myslitel, stejně jako jeho družka Helen Hester. Oba zavrhují koncept tradič…