Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina

16.09.2024 13:09 | Monitoring

Rádoby atentátník na Donalda Trumpa je dokonce spisovatel. Na Amazonu se za 67,50 Kč prodává jeho kniha Unwinnable War (Nevyhratelná válka). Nepřekvapivě je o Ukrajině. Routh v ní volá po atentátu na Vladimira Putina i Alexandra Lukašenka. A nebojí se ani jaderné války.

Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina
Foto: Repro X
Popisek: Ryan Routh, zadržený kvůli pokusu o atentát na Trumpa

Zveřejnění jména muže, který je stíhán za pokus o atentát na Donalda Trumpa, vyvolalo rozsáhlé hledání po tom, co dělal v minulosti. Jak již bylo uvedeno, Ryan Wesley Routh patřil k zarytým podporovatelům Ukrajiny.

Jak zarytým? Tak, že o tom napsal knihu Nevyhratelná válka, která je stále v prodeji na internetovém portálu Amazon za v přepočtu 67 korun, padesát haléřů. Jeho díla si všimli i v televizi Sky News.

Kniha dává nahlédnout do myšlení člověka, který se zbraní číhal na Trumpa u golfového hřiště. „Myslím, že naprostá většina vyspělé civilizované společnosti by se přiklonila k názoru, že zabití člověka je obecně nepřijatelné. Pokud jsme všichni proti nespravedlivému náhodnému zabíjení civilistů, jak můžeme žít svůj každodenní život a nezasáhnout, když tisíce našich nevinných sousedů vraždí terorista jako Putin, a jak můžeme nečinně přihlížet genocidě v Afghánistánu, Myanmaru a na dalších místech světa,“ píše se v úryvku na Amazonu. Dodejme, že kniha je hodnocena jednou hvězdičkou.

Routh má zřejmě obsesi s ostatními regiony, ve kterých se USA angažovaly. „Zatímco Tálibán páchá genocidu a zabíjí většinu afghánského obyvatelstva, my máme 5900 afghánských vojáků připravených k nasazení na Ukrajině a máme 10 000 příslušníků syrské svobodné armády (po odečtení 67 mrtvých při zemětřesení minulý týden), kterým Ukrajina a USA odmítají umožnit a koordinovat jejich odchod a boj na Ukrajině,“ píše také v knize.

Uznává ale, že v současné době Ukrajina nemůže zvítězit. Ale nehodlá se s tím smířit. „Po pěti měsících strávených na Ukrajině jsem si začal uvědomovat, že je nemožné, aby Ukrajina tuto válku vyhrála, a že svět by neměl mít velké představy, že je to možné. Očekávám, že musím říct jasně, že ačkoli na současné cestě Ukrajina nevyhraje, je pro svět nezbytné, aby vyhrála, a proto je tato kniha tak důležitá, abychom si všichni uvědomili, že prohra nepřichází v úvahu a co musíme udělat, abychom vyhráli,“ píše.

Hlubší pohled pak nabídl novinář Max Blumenthal, který má knihu evidentně k dispozici. Z úryvků je vidět naivita Routhova pohledu. Volá například po zabití prezidentů Putina a Lukašenka. Routh si stěžuje, že Rusové jsou jako ovce, když nepáchají žádné atentáty. „Při mnoha příležitostech jsem žádal na Ukrajině mnoho lidí, aby se nechali propašovat do Moskvy a dokončili to, ale všichni nápomocní ztratili odvahu a vůli, aby se něco provedlo,“ napsal. „Jak to, že celý svět není schopen setnout hadovi hlavu?“ ptá se rádoby atentátník. Podle něho nemá Rusko za Putina žádnou náhradu.

Navrhuje také, aby se ze soukromé lodi v mezinárodních vodách odpálily tisíce dronů na Putinova sídla, „aby Putin věděl, že za tím nestojí žádná země, ale někdo bohatý s lodí“. „Nechte mě si půjčit loď a odpálíme jich tisíce najednou,“ vyzval. „Pár lidí s břitvami bylo schopných ovládnout čtyři letadla a sundat Světové obchodní centrum a Pentagon a my nejsme schopní zabít mrňavého muže v Moskvě,“ bere si příklad z Al-Káidy.

Podobně hovoří o Lukašenkovi, že je nutno ukončit život „Putinova psa“. „Nesmíme dovolit tyrany, kteří podrývají demokracii pro svůj prospěch,“ prohlásil Routh s tím, že je potřeba dostat Moskvu na kolena.

Jak? Routh se nebojí zajít až k jaderným zbraním a chce, aby je Západ věnoval Ukrajině s jedinou podmínkou – že je všechny použije. „Musíme tuto válku začít a dotáhnout až do konce,“ tvrdí rádoby atentátník. Věří, že NATO má systémy, které dokážou zlikvidovat to, co Putin v odvetě pošle. A argumentuje tím, že jaderné zbraně ukončily druhou světovou. Routh podle knihy není ani republikán, ani demokrat, ale je proti náboženství. A když psal o Íránu, zmínil i atentát na Trumpa a stydí se za to, že ho volil. „Můžete za to zabít Trumpa i mě,“ uvedl.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

terorista cintula,typický volič amerických a kyjevských stran, nenávistný agresivní čaputovec co řval at žije ukrajina, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusekupecSamo , 16.09.2024 16:07:43
opět proukrajinský terorista ,demokrat , bidenovec, progresivec....v čr bidenovská ukrajinská vláda fialy ,jsou to extremisti ,

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …