Udělejte si popcorn, doporučuje Zahradil. Teď uvidíte „generálskou jízdu“ v plné síle

31.10.2022 19:41 | Ze sítí

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) se na svém facebooku vyjádřil k oznámené kandidatuře expremiéra Andreje Babiše (ANO) na prezidenta republiky. Podle Zahradila jsme se do této pasti chytili sami, kdy je možné, že budeme vybírat mezi dvěma členy normalizační KSČ. Zároveň si myslí, že začne tlak na to, aby odstoupili z prezidentského boje Pavel Fischer a Danuše Nerudová.

Udělejte si popcorn, doporučuje Zahradil. Teď uvidíte „generálskou jízdu“ v plné síle
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

„Do téhle pasti jsme se chytili sami. Tak dlouho jsme se ‚vyrovnávali s komunistickou minulostí‘, až budeme – 33 let po pádu komunismu – nejspíš do nejvyšší ústavní funkce vybírat mezi dvěma členy normalizační KSČ. Jsem zvědav, s kým se pak bude 'vyrovnávat' Post Bellum, Paměť národa, ÚSTR, Dobrovský + Šídlo, Vadas, Le Fay, Herman a mnozí, mnozí další, kdo se na tomto tématu buď zviditelňovali až do bezvědomí nebo si z něj rovnou udělali živnost,“ poznamenal Zahradil, že těmito prezidentskými volbami nějaké „vyrovnávání“ definitivně končí.

„Jinak myslím, že Nerudová (zejména) a Fischer zažijí teď něco, co asi nečekali – stupňující se tlak, aby odstoupili a nekomplikovali situaci. Schůzky, telefonáty, vzkazy, apely, sociální sítě a média, nastoupí na ně všichni. Bude to doslova generálská jízda,“ dodal Zahradil se slovy, že tyhle Vánoce jim nezávidí.

„Doporučuji teď chladnou hlavu, kolu s ledem a nějaký ten popcorn,“ zakončil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Předsednictvo ANO dnes podpořilo kandidaturu bývalého premiéra a předsedy tohoto opozičního hnutí Andreje Babiše na prezidenta republiky. Záměr oznámil v neděli, dnes vystoupil na tiskové konferenci. Babiš se chce pokusit stát se prezidentem, protože vláda podle něho málo pomáhá lidem. Hrozí, že příští hlava státu jinak půjde na ruku kabinetu, míní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …