Umělec David Černý uteče do USA. Pokud Putin dostane Ukrajinu

02.07.2022 18:20 | Zprávy

Umělec David Černý dokázal v minulosti mnohokrát šokovat, ať již například plastikou Entropa či prostředníčkem vztyčeným na Vltavě směrem k Pražskému hradu. „Jestli Putin dostane Ukrajinu, utíkám do USA,“ řekl nyní v rozhovoru pro iDnes.cz.

Umělec David Černý uteče do USA. Pokud Putin dostane Ukrajinu
Foto: Repro ČT24
Popisek: Umělec David Černý

„Se*e mě Andrej Babiš,“ zmínil hned úvodem rozhovoru Černý. A zdůvodnil také proč. „Měl jsem reprezentovat na olympiádě v Tokiu Česko uměleckým dílem a člověk, který to měl sponzorovat, se nakonec stáhl, protože Andrej Babiš na Hradě ukazoval článek, jak mě měli údajně opilého nevpustit do letadla do Bruselu na akci k výročí sametové revoluce. Ale já přes čtyři roky nepiju a z letiště jsem hned zamířil do nemocnice, kde jsem si nechal odebrat krev a neměl jsem žádné promile. Takže to kvůli tomu nebylo,“ zmínil Černý, že v Tokiu chtěl vystavit sochu Věry Čáslavské. 

Sám Černý podle svých slov zažil Babiše v době, kdy ještě nebyl v politice – zaplatil výrobu Černého klikujícího autobusu, a podle Černého byl v tu dobu jiný člověk, jenž se však hodně změnil. „O Zemanovi mi říkal, že je hajzl. Pak přišlo, co přišlo, a prezident ho držel u moci, jak mohl. Tohle vám ale stejně z rozhovoru vyškrtnou,“ zmínil Černý. 

Černý se v rozhovoru vyjádřil i k členství v Evropské unii, které považuje za důležité. „Asi je zbytečné diskutovat, proč. Neznamená to ale, že by to nemělo spoustu negativních aspektů. V Bruselu sedí hromada byrokratů, kteří si potřebují stvrdit svou existenci, a tak vymyslí nějaký nesmyslný zákon nebo vyhlášku, které rozumějí jen oni sami a ještě je protichůdná ostatním. Jako pilot to vidím pořád. Každopádně, kdybychom nebyli v EU, tak už tady máme toho ruského hajzla, a to snad nikdo nechce,“ dodal Černý, který se podle svých slov cítí „hrozně nasr*ně“, cítí nepředstavitelnou bezmoc proti něčemu, co si nedokázal představit, že by se za našeho života ještě mohlo stát. 

Obává se, že Putin „Ukrajinu dostane“. „Ačkoliv doufám v opak,“ dodal David Černý.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A co moje matka? Z Ukrajiny unikl dopis o tamních poměrech

11:14 A co moje matka? Z Ukrajiny unikl dopis o tamních poměrech

Ukrajina se snaží řešit nedostatek vojáků zavedením nového mobilizačního zákona, který však způsobuj…