Už to nejde přehlížet. O Bidenovi vyšlo v New York Times

26.04.2024 13:35

Úřadující demokratický prezident Joe Biden je odhodlán i po osmdesátce obhájit mandát a pokračovat v úřadu prezidenta další 4 roky. Teď však čelí rozzlobenému deníku New York Times, který tvrdí, že se Biden novinářům záměně vyhýbá.

Už to nejde přehlížet. O Bidenovi vyšlo v New York Times
Foto: Repro Fox News
Popisek: Americký prezident Joe Biden reagoval na dotaz týkající se aktivit jeho syna Huntera dosti podrážděně

Novináři prestižního amerického listu New York Times se zlobí na prezidenta Joea Bidena. Podle jejich názoru se vyhýbá novinářům.

„Pro každého, kdo chápe roli svobodného tisku v demokracii, by mělo být znepokojivé, že se prezident Biden během svého funkčního období tak aktivně a účinně vyhýbal otázkám nezávislých novinářů,“ začal své prohlášení Times. „Prezident zaujímá nejdůležitější úřad v našem národě a tisk hraje zásadní roli v poskytování náhledů na jeho myšlení a světonázor, což umožňuje veřejnosti posoudit jeho výsledky a volat ho k odpovědnosti.“

Novináři z New York Times tvrdí, že Biden poskytl až příliš málo rozhovorů v porovnání s prakticky všemi svým předchůdci z posledních dekád.

„Biden poskytl mnohem méně tiskových konferencí a rozhovorů s nezávislými novináři než prakticky všichni jeho předchůdci. Pokud se prezident rozhodne nezasednout s The Times, protože se mu nelíbí naše nezávislé zpravodajství, je to jeho právo a my ho budeme i nadále plně a spravedlivě pokrývat v obou směrech,“ dodali novináři z New York Times.

Prestižní americký list má obavy, aby se z chování Joea Bidena nestal precedens, který by využili další prezidenti. Upozornili na to, že by Biden měl poskytnout rozhovor listům Washington Post, The Wall Street Journal, CNN, server Politico a dalším médiím.  

Server televize Fox News doplnil, že lidé, kteří jsou Bidenovi nejblíže, údajně vidí noviny jako „arogantní“.

Ale novináři to vidí jinak.

„Nejsou realističtí ohledně toho, čím se živíme,“ řekla Politico Elisabeth Bumillerová, šéfka washingtonské kanceláře NYT. „Můžete být oporou pro demokracii, liberální demokracie. Nemusíte být oporou pro Bidenův Bílý dům.“

Dokud se Biden nestal prezidentem, jednal prý po celou dobu přibližně půl století v politice s novináři vlídně a přistupoval k nim vstřícně. Ale už na počátku Bidenova prezidentství se to prý začalo měnit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

myslím, že rozhovor slouhy v lámané angličtině a starce, který vykřikuje ať žije královna , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 26.04.2024 14:35:04
by byl skvělým studijním materiálem a silvestrovským hitem.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky pátrání po její minulosti seznám…