V Praze by mohla vzniknout duhová koalice, tvrdí Březina

23.11.2011 8:37 | Zprávy

V úterý večer se rozpadla koalice ODS a ČSSD na magistrátu hlavního města. Pro deník Právo to komentoval náměstek primátora Karel Březina z ČSSD. Podle něj by mohla vzniknout i duhová koalice. Březina také klade důraz na dořešení tří nejvýznamnějších investic v Praze.

V Praze by mohla vzniknout duhová koalice, tvrdí Březina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Podle Březiny se ČSSD bude v Praze snažit najít shodu alespoň s jednou stranou - ODS nebo TOP 09. „Nevylučujeme ani, že by v této finančně složité situaci hlavního města vznikla nějaká duhovější koalice tří velkých stran s programem vyřešit historické finanční závazky," prohlásil Březina. V takovém případě by v opozici zůstala KSČM.

ČSSD by se nebránila ani novému primátorovi Zdeňku Tůmovi z TOP 09. Podmínkou by prý bylo vyřešení tří nejvýznamnějších investic - dokončení tunelu Blanka, prodloužení trasy metra A a obnova vozového parku dopravního podniku.

Březina odmítl, že by ČSSD zadlužovala hlavní město. „Za prvé za této rady nebyla zahájena žádná větší investice. Za druhé řešíme závazky z minulosti, kdy tomuto městu dvacet let vládla ODS. Za třetí nemáme ani svého ministra financí v městské radě. Tím je primátor. Z toho vyplývá, že my město nezadlužujeme," vysvětlil v Právu.

EXKLUZIVNĚ:

Související:

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Peníze pro manželku

Jestli se chcete vzdát části svých náhrad ve prospěch vaší ženy, proč to neuděláte? Proč jste se kvůli tomu obracel na vládu? Mě nějak uniká ta podstata, teda pokud to není jinak a nechtěl jste pro vaši ženu peníze navíc, což tvrdíte, že nechtěl. Můžete mi prosím osvětlit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Malinové, silně šťavnaté, bez chemie.“ Nejdražší jablka. Ceny, které lidé jen tak nevydýchali

9:55 „Malinové, silně šťavnaté, bez chemie.“ Nejdražší jablka. Ceny, které lidé jen tak nevydýchali

Polsko, Itálie, Slovensko… Jablka především z těchto zemí jsme objevili v supermarketech na jihu Čec…