VIDEO Bránil Maročanům v obtěžování žen, ubili ho k smrti. Španělé zuří

02.07.2024 22:41 | Monitoring

Napětí ve Španělsku roste po vraždě osmatřicetiletého Davida Lleda, kterého tři Maročané ubili k smrti baseballovými pálkami v Gatě poté, co jim zabránil v obtěžování dívek. Na místě incidentu se shromáždili lidé, kteří skandovali hesla „Španělsko je křesťanské, ne muslimské“, uvádějí španělská média.

VIDEO Bránil Maročanům v obtěžování žen, ubili ho k smrti. Španělé zuří
Foto: X
Popisek: Španělé v Gatě protestují proti muslimům kvůli vraždě spoluobčana.

Osmatřicetiletého Davida zavraždili minulou sobotu ve městě Gata de Gorgos v Alicante tři Maročané, kteří ho opakovaně bili baseballovou pálkou do hlavy, dokud nezemřel. Pachatelé se předtím pokusili sexuálně napadnout několik místních žen včetně Davidovy partnerky, uvedl server El Debate.

David Lledo, muž z místní rodiny, byl brutálně zavražděn třemi squattery v Gata de Gorgos. Útočníci, nedávno příchozí squatteři z Maroka, se zmocnili luxusní vily v této oblasti.

Squatteři ubili místního muže k smrti baseballovými pálkami jen několik týdnů poté, co obsadili luxusní vilu v oblíbeném místě britských emigrantů.

Po vraždě radnice uctila Davida vyvěšením vlajek na půl žerdi a 1 000 lidí pochodovalo na jeho památku. Na platformě X se objevil videozáznam protestujících lidí s transparenty „David byl zabit za obranu dvou žen“.

 

 

Dva podezřelí jsou podle nejnovějších informací v současné době ve vězení a čekají na soud, třetí byl propuštěn na kauci, což bylo na sociálních sítích hojně kritizováno.

Rodina muže, který byl v Gata de Gorgos ubit k smrti, odmítá, že by jednal „z nenávisti k jakékoli rase nebo náboženství“, uvedl deník El Mundo.

„Chápeme, že je tu mnoho smutku a zloby... Ale v žádném případě se nemůže stát činem s pozadím plným zájmů,“ uvádí se v prohlášení. „Především chceme, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, a budeme za ni bojovat všemi právními argumenty. Nikdy ne násilím. Nikdy ne nenávistí k jakékoli rase nebo náboženství. Nikoli spojováním tohoto hrůzného činu s jakýmkoli politickým hnutím,“ uvedla rodina.

Se zesnulým se rodina rozloučila minulé úterý, kdy „stovky lidí svorně projevovaly lásku“. „Jsme si jisti, že toto je cesta vpřed, v míru a úctě,“ uvedla rodina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Špatně., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesizok , 03.07.2024 7:30:50
"Španělsko bylo křesťanské, je muslimské"

|  9 |  0

Další články z rubriky

Masakr v Británii. Levičák Starmer je blízko k rekordnímu triumfu

0:01 Masakr v Británii. Levičák Starmer je blízko k rekordnímu triumfu

Britové si zvolili novou sněmovnu. K moci se podle předběžných odhadů po 14 letech podle očekávání v…