VIDEO z útoku: Ukrajinci zasáhli základnu ruského letectva

23.08.2024 21:04 | Monitoring

Ukrajině se v posledních dnech daří provádět přesné letecké útoky na území Ruska. Na ruských sociálních sítích videa zachycující ukrajinské údery kolují, a zatímco ruské úřady o dění na svém území nechtějí příliš hovořit, z Kyjeva zní, že jde o palbu „s chirurgickou přesností“. „Támhle to letí, do p*dele. Zase to letí nad námi, do p*dele, j*bat to,“ šíří se po internetu video Rusa, jenž má údajně naříkat nad ukrajinskými zásahy základny ruského letectva Marinovka. Že došlo na místě po útoku k požárům, potvrdily též prostředky americké NASA.

VIDEO z útoku: Ukrajinci zasáhli základnu ruského letectva
Foto: Repro X @IAPonomarenko
Popisek: Záběry, které údajně zachycují ukrajinský úder na ruskou leteckou základnu Marinovka

O útoku ukrajinského bezpilotního letounu na ruskou leteckou základnu informoval list The Moscow Times s odkazem na ruské úřady, které ve čtvrtek uvedly, že útok ve vojenském objektu vyvolal požár.

Gubernátor Volgogradské oblasti Andrej Bočarov uvedl, že ruská protivzdušná obrana útok dronu u obce Marinovka, která se nachází asi 300 km východně od hranic s Ukrajinou a kde je umístěna základna ruského letectva, „odrazila“. „V důsledku pádu dronu vypukl požár na objektu ministerstva obrany,“ napsal Bočarov na Telegramu.

List poukázal, že blogeři z otevřených zpravodajských zdrojů zjistili, že na začátku tohoto týdne bylo v Marinovce umístěno nejméně 14 bombardovacích letounů Su-24 a 15 Su-34.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Borrell přiznal Evropskou unii jako stranu konfliktu na Ukrajině . Jsme tedy oficíálně válčící stranou, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 24.08.2024 9:30:04
Útok na Kursk musel být z technických důvodu proveden pod řízením NATO, je veden zbraněmi NATO, je řízen /Ukrajina nemá prostředky aby to dělala sama/ prostředky a silami NATO. Je to tedy už začátek III světové války, po které pořád touží USA? Nejspíše ano. Takže ještě více prostředků, našich peněz půjde na válku USA-NATO proti Rusku zatím vedenou prostřednictvím Ukrajiny na zabíjení. Ekonomika kromě zbrojařských firem padne, sociálně potřeby, školství, zdravotnictví, doprava budou vymazány? Nešířím poplašnou zprávu, ale jinak si to nedovedu vyhodnotit. Už jsem i viděl nabádání že si máme vyhledat kde jsou úkryty , vojenská správa hovoří o mobilizaci a podchycení chudáku, které pošle umírat.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

22:05 Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

Německo bude od poloviny září kontrolovat vnější hranice po celé své délce kvůli nelegální migraci a…