Ve středních Čechách a na Moravě hladiny řek stoupají

15.01.2011 8:25 | Zprávy

Zatímco na Karlovarsku voda v noci opadla, zvýšily se průtoky na Berounce, Cidlině a také na řece Moravě. Vodohospodáři ale očekávají, že voda bude kulminovat a postupně opadávat.

Ve středních Čechách a na Moravě hladiny řek stoupají

Hladina řek se postupně zvedá i na jiných místech než jen na západě Čech, situaci nepomáhá tající sníh a déšť. Zatímco na Karlovarsku voda v noci opadla, zvýšily se průtoky na Berounce, Cidlině a také na řece Moravě. Třetí stupně jsou stále na Labi a na Ohři.

Na moravských tocích by situace neměla být nijak dramatická. Řeky by výše než na druhý stupeň vystoupat neměly.

Kvůli tajícímu sněhu v Jeseníkách se zvedl tok Moravy v Moravičanech. Vodohospodáři tak ráno vyhlásili druhý stupeň. Voda však podle nich už dál stoupat nebude. Pohotovost, tedy první povodňový stupeň, platí také v Lupěné na Moravské Sázavě.

Očekává se pokles 

"Voda stoupla během noci, druhý stupeň jsme vyhlašovali v 05:00. V současné době však již hladina kulminuje a očekáváme pokles," uvedla dispečerka Povodí Moravy. Podotkla, že během soboty by nikde nemělo výrazně pršet.

Voda už zřejmě dosáhla vrcholu a bude klesat 

V Karlovarském kraji zůstává třetí povodňový stupeň na čtyřech místech, na Ohři v Chebu na přehradě Skalka a v Karlových Varech - Drahovicích. Na obou místech ale už voda v noci kulminovala a začíná mírně klesat. Třetí povodňový stupeň platí i na dvou místech na říčce Střela, ve Žluticích a Čichořicích. I tam ale už voda dosáhla zřejmě vrcholu.

SLEDUJEME téma POVODNĚ

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

18:12 Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

„Náš cíl ubránit Senát před levicovými populisty se podařil," uvedl na tiskové konferenci premiér Pe…