Vláda se potácí od krize ke krizi, míní politolog Zbořil

21.12.2012 13:30 | Zprávy

Politolog Zdeněk Zbořil je přesvědčen, že současná vládní krize bude opět ukončena jakousi dohodou současné koalice. Cílem této dohody bude jen a pouze zabránění nástupu levice k moci. Ve svém hodnocení, které přednesl ve vysílání České televize, vycházel z dosavadních vládních sporů a jejich konečného zklidnění.

Vláda se potácí od krize ke krizi, míní politolog Zbořil
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Zdeněk Zbořil

„Potácíme se od jedné personální krize ke druhé. Tyto krize přichází v pravidelných intervalech a zdá se, že tato současná krize bude vyřešena podobně jako ty krize předchozí. Zítra někdo řekne, že jde o to, aby nezvítězila levice. Koneckonců, klíčové zákony již byly většinou schváleny a teď se čeká na jejich ratifikaci," popsal situaci Zbořil.

Svou roli mohlo sehrát i vyjádření prezidenta Klause, který se jednoznačně postavil proti Karolíně Peake (LIDEM) a exministryně možná podcenila hrozbu této hradní výtky. Klaus může tlačit na vládu prostřednictvím podpisu či nepodpisu daňového balíčku, ale konkrétní motivy Zbořil nechtěl v České televizi blíže komentovat, protože je fakticky zná jen prezident a politolog by nerad spekuloval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Kmotr ODS“ vystoupil proti Bartošovi: Nevadilo mu se mnou spolupracovat

15:52 „Kmotr ODS“ vystoupil proti Bartošovi: Nevadilo mu se mnou spolupracovat

Na tiskové konferenci Pirátské strany po vyhození Ivana Bartoše z pozice vicepremiéra pro digitaliza…