Vladimír Špidla po útoku na svou osobu: Je to odporné

04.01.2013 12:01 | Zprávy

Překvapení u návštěvníků facebookového profilu bývalého premiéra Vladimíra Špidly vyvolaly vzkazy, které se na něm dnes ráno objevily. Šlo mimo jiné o výzvy proti volbě Jana Fischera prezidentem a k ničení soch Václava Havla nebo tvrzení, že antirasismus vyvolává psychické poruchy. Bývalý předseda ČSSD upozornil, že se mu někdo na Facebook naboural.

Vladimír Špidla po útoku na svou osobu: Je to odporné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Špidla

Útoky na prezidentského kandidáta Jana Fischera, urážky bývalé hlavy státu Václava Havla a další podivné texty se dnes objevily na facebookovém profilu bývalého eurokomisaře Vladimíra Špidly. „Někdo se mi naboural do facebookového profilu. Je to příklad naprosto špinavých metod. Veškeré rasistické a jiné výroky tam nemůžu označit jinak než za odporné. Snad se to podaří včas zastavit, protože nelze hned zjistit, kdo tam má přístup,“ říká pro ParlamentníListy.cz Vladimír Špidla.

Jeho naštvanosti se není co divit, protože jde vesměs o postoje, které jsou v příkrém rozporu s tím, co máme spojeno s osobou a názory bývalého premiéra. I když je zřejmé, že Vladimír Špidla bude v blížící se přímé volbě prezidenta volit stranického kandidáta ČSSD Jiřího Dienstbiera, zcela jistě by se nepropůjčil k tomu, aby na svém facebookovém profilu útočil na jeho konkurenty.

Pět důvodů, proč nevolit Jana Fischera

Konkrétně jde o Jana Fischera, protože na Špidlově facebookovém profilu se opakovaně objevilo pět důvodů, proč nevolit Jana Fischera prezidentem s odkazy na webové stránky s rasistickým obsahem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Boj o Lipavského. Zní tvrdá slova: Zaměnitelný. Mohl by dělat i zástupce šéfa samoobsluhy

7:41 Boj o Lipavského. Zní tvrdá slova: Zaměnitelný. Mohl by dělat i zástupce šéfa samoobsluhy

TÝDEN V MÉDIÍCH Piráti se ukázali jako mimořádní političtí amatéři a nepomohla jim ani poslušnost a …