Vládní voliči nad výsledky voleb sprostě soptí

21.09.2024 15:34 | Analýza

První výsledky krajských voleb předpovídají silnou dominanci hnutí ANO expremiéra Andreje Babiše ve většině českých krajů, což někteří podporovatelé současné vládní koalice na sociálních sítí hodnotí nejen jako „špatný výsledek“, ale začínají také zbytku českých voličů nadávat do „nenapravitelných idiotů“. „Do krajů se dostanou zpět největší zmrdi z ANO a nově i bolševické kurvy od Konečné,“ hrozí se pak další. Část voličů se již začíná připomínat premiérovi Petru Fialovi (ODS) a rezonuje též neúspěch Pirátů. „Piráti v krajích: Zásah, potopeni,“ hodnotí jejich situaci komentátor Petr Honzejk.

Vládní voliči nad výsledky voleb sprostě soptí
Foto: Screen ČT24
Popisek: Účastníci superdebaty před krajskými volbami 2024

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 7255 lidí
Po sečtení více než 40 % hlasů aktuálních krajských voleb se volební mapa Česka až na výjimky začíná barvit do barev hnutí ANO. Právě hnutí bývalého premiéra Andreje Babiše vede nad stranami vládní koalice mnohde až o desítky procent a odlišná situace je pouze v Jihočeském a Jihomoravském kraji, kde vládní strany vedou.

Mnozí lidé na sociálních sítích tento vývoj komentují s tím, že dle nich volby „míří špatným směrem“. „Myslím, že volby dopadnou špatně. Do krajů se dostanou zpět největší zmrdi z ANO a nově i bolševické kurvy od Konečné,“ hrozí se například jeden z uživatelů sociální sítě X.

„Lidem je u prdele, že vůbec neznají svého kandidáta. Je jim u prdele, co stávající udělal. Myslí si, že to nandají vládě. Témata státní správy v samosprávě,“ míní.

Zaznívají též nadávky voličům opozice do „idiotů“. „Ústecký ANO 39,89 %, Karlovarský ANO 49,34 %, Liberecký ANO 37,87 % Přísaha přes 4 % - ANO vítězí zatím v 11 regionech = 57 okresů!!… ty lidi jsou nenapravitelný idioti!“ padlo také.

Komentátor a volební sázkař Michal Sirový hovoří o „totálních jatkách“ pro Piráty, kteří se zatím drží na samém chvostu sněmovních stran.

Upozorňuje též na silný výsledek pro hejtmana Jihočeského kraje Martina Kubu, jenž dosti „zachraňuje“ situaci pro ODS.

Rovněž komentátor Petr Honzejk  poznamenal, že Piráti v krajích „dostali zásah“. „Piráti v krajích: Zásah, potopeni,“ napsal s odkazem na známou hru.

Dodal, že „armádu Babišových klonů zatím porážejí“ jen Kuba s jihomoravským hejtmanem Janem Grolichem z koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09. „Asi ne úplně náhodou jsou to jediní hejtmani, které znají lidé i mimo hranice jejich kraje. Prostě jaký si to uděláš, takový to máš,“ dodává k úspěchu těchto jmen Honzejk.

Investor Petr Horáček poznamenal, že pro ODS v Jihočeském kraji volili i odpůrci vládní politiky. „Jsem na víkend v jižních Čechách, včera jsem zabrousil s místní na politiku. ‚Nemám ráda ODS, ale Martinu Kubovijsem to musela hodit, dělá to tady dobře,‘“ doslechl se.

„Recept pro ODS, vlastně všechny strany je jasný, víc kompetentních a méně mluvek, škoda, že to aspoň modří nepochopili,“ podotýká Horáček k tomu, co by si měli občanští demokraté z obliby Kuby vyvodit.

Právě jinak nepříliš dobrý výsledek současné nejsilnější vládní strany začínají mnozí lidé připomínat premiérovi a šéfovi ODS Petru Fialovi.

„Kdybyste plnili aspoň část slibů a neokradli mě na WFT (dani z neočekávaných zisků, pozn. red.) tak bych vás podpořil, ale to nešlo ani jako nejmenší zlo, sorry soudruzi,“ vrátilo se premiérovi dále.

Někdejší komunistický poslanec Jiří Dolejší situaci komentuje se slovy, že mimo Jihočeský kraj „to podle očekávání válcuje ANO“.

Volební výsledky nepřešel bez vyjádření syn europoslankyně a neúspěšné prezidentské kandidátky Danuše Nerudové (STAN) Filip. „Už se těším, až ANO vrátí občanům to, co současná vláda vzala,“ napsal Neruda, jenž dle svých dřívějších vyjádření nepodpořil Starosty, jejichž je členkou jeho matka, nýbrž kandidátku Spolu v čele s hejtmanem Grolichem.

Podnikatel Pavel Grünfeld si myslí, že vládní debakl v krajských volbách nastal „po zásluze“. „Mohl by nám večer premiér zase přijít říct, že nám nezbývá než je přijít volit a že rozhodně vyhrajou příští volby, protože dělají všechno skvěle a jinak přijde Babiš a SPD…“ dodal.

Sám Grünfeld již předtím popsal, že volit nehodlá a kdo volil zástupce pětikoalice, ten dle jeho mínění „volí v podstatě komunisty, lháře, podvodníky a zloděje“.

Bez povšimnutí nezůstává ani nízká volební účast, která dle Českého statistického úřadu činila pouze 32,25 %. Dle vývojáře a podnikatele Marka Španěla je tak kvůli nezúčastnění se téměř 70 % českých voličů hlavním poraženým voleb „stávající systém“.

„Potřebujeme skutečnou změnu a ta je bez změny systému už asi nemožná,“ uvádí vývojář.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 76 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ne, opravdu ANO nemusím a Babitche už vůbec ne., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBobyNo1 , 21.09.2024 15:41:34
Ale proti vládnímu pětizlu jim ten výrazný úspěch přeju.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

19:25 Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

Většina komentátorů u nás píše svým fialovským srdíčkem, voliče ale neoblbnete, říká komentátor Petr…