Volba Leynové, domluvení europoslanci. Dva až tři roky budou peklo, tuší Konečná

19.07.2024 22:53 | Monitoring

Znovuzvolení Ursuly von der Leyen šéfkou Evropské komise (EK) hodnotí europoslankyně Kateřina Konečná (STAČILO!) coby nepochopitelný krok. Projev Leyenové dle ní „bolelo“ i poslouchat a zazněla během něj například pasáž směřující k federalizaci evropské obranné politiky. „Zbrojaři, tak jak jsou zvyklí v Americe, si našli nového kámoše v Evropě,“ míní Konečná. A připomněla, kdo stojí za částí plánů, o nichž se v uplynulých dnech v médiích psalo jako o tzv. „českém Green Dealu“. „Ten paskvil schválila česká vláda na Evropské radě za českého předsednictví za to, že Ursula von der Leyen pohladila hlavičku Petru Fialovi,“ pronesla v pořadu Aby bylo jasno Konečná k emisním povolenkám pro domácnosti.

Volba Leynové, domluvení europoslanci. Dva až tři roky budou peklo, tuší Konečná
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen před poslanci Evropského parlamentu ve čtvrtek v tajné volbě obhájila svůj post na další pětileté funkční období. Proč pro ni europoslanci opět „zvedli ruku“? Dle Konečné si to lze vysvětlit akorát „ztrátou paměti“.

„Před pěti lety Ursulu nikdo v podstatě neznal. Kromě toho, že měla pár docela významných průšvihů v Německu…“ poznačila a ukázala na problémy, které předsedkyni Evropské komise následně provázely i během jejího pokračování v unijních strukturách.

Znovuzvolení Ursuly von der Leyen pak je ještě méně vysvětlitelné vzhledem k jejímu včerejšímu projevu. „Ten svůj projev měla příšerný. To fakt člověka bolelo, když to slyšel,“ ohodnotila slova pokračující šéfky EK europoslankyně Konečná pro pořad Aby bylo jasno moderátorky Jany Bobošíkové.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Znovuzvolení ? , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseA.Ka. , 20.07.2024 3:11:56
Že by výživné bonusy pro zvednuté pracky ? Jinak to rozum nebere.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…