Vyhoštění ruských diplomatů: Moskva mluví o nepřátelském kroku. Slibuje odvetu

06.06.2020 19:40 | Zprávy

Dva vyhoštění ruští diplomaté opustí Prahu v neděli. Česko tak rozhodlo kvůli údajné hrozbě českým komunálním politikům jedem ricin. Šéf ruské civilní rozvědky Sergej Naryškin jejich vyhoštění označil za „odpornou a podlou provokací“ ze strany českých úřadů a slibuje odvetu, píše iROZHLAS.cz.

Vyhoštění ruských diplomatů: Moskva mluví o nepřátelském kroku. Slibuje odvetu
Foto: Reprofoto: 1tv.ru
Popisek: Vladimir Putin.

„Našel se způsob, jak je dostat z Česka do Ruska. Prahu opustí 7. června a zamíří do Moskvy,“ řekl k odjezdu ruských diplomatů Michail Brjuchanov, náměstek šéfa ruské vládní agentury Rossotrudničestvo.

Rozhodnutí Prahy označila ruská diplomacie za „provokaci a nepřátelský krok“ a pohrozila odvetou, Moskva prý k němu bude přihlížet při utváření politiky vůči České republice. „Odvetné kroky přijdou,“ citovala v sobotu agentura Interfax šéfa ruské civilní rozvědky Sergeje Naryškina.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Masakr v Británii. Levičák Starmer je blízko k rekordnímu triumfu

0:01 Masakr v Británii. Levičák Starmer je blízko k rekordnímu triumfu

Britové si zvolili novou sněmovnu. K moci se podle předběžných dohadů po čtrnácti letech podle očeká…