Za odvoláním Peake mohou být schůzky se zbrojaři, spekuluje deník

21.12.2012 6:56 | Zprávy

Odvolání Karolíny Peake (LIDEM) z postu ministryně obrany ukončilo klidné období dvaačtyřiceti dní, kdy v Česku nepanovala žádná vládní krize. Před Vánocemi odstartoval další dál tohoto „seriálu“. Deník MF Dnes ve svém pátečním vydání spekuluje nad možností, zda za odvoláním „zimní ministryně“ nestály např. kontroverzní schůzky s některými zbrojaři.

Za odvoláním Peake mohou být schůzky se zbrojaři, spekuluje deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

„Podle zdroje z Ministerstva obrany měl premiér dostat informace, že manžel Karolíny Peake Charles se prý schází s manažery zbrojařských firem. Mluví se také o tom, že čistka na ministerstvu měla umožnit návrat lidí z okruhu bývalého ministra Martina Bartáka. Peake obojí odmítá," píše deník.

Svou roli v odvolání ministryně mohl sehrát i postoj prezidenta Václava Klause, který dal už před nástupem Peake do funkce ministryně najevo, co si o jejím angažmá v resortu myslí. Odvolání Vlastimila Picka z postu prvního náměstka pak mohlo na Klause zapůsobit jako červený hadr, Picka totiž lze počítat mezi osoby, kterým je prezident nakloněn. Může se hrát také o to, aby Klaus urychleně podepsal daňový balíček.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Kmotr ODS“ vystoupil proti Bartošovi: Nevadilo mu se mnou spolupracovat

15:52 „Kmotr ODS“ vystoupil proti Bartošovi: Nevadilo mu se mnou spolupracovat

Na tiskové konferenci Pirátské strany po vyhození Ivana Bartoše z pozice vicepremiéra pro digitaliza…