Záběr na přilbu ukrajinského vojáka. A moderátorovi v TV došla slova

19.08.2024 17:26 | Monitoring

Moderátoři francouzského televizního kanálu LCI informovali diváky o ukrajinských krocích v ruské oblasti Kursk. Ale v jednu chvíli doslova zkoprněli. Na obrazovce se totiž objevil ukrajinský voják se symbolem nacistických jednotek SS na přilbě.

Záběr na přilbu ukrajinského vojáka. A moderátorovi v TV došla slova
Foto: Screen televize LCI
Popisek: Ukrajinský voják se symboly SS na helmě

Moderátoři francouzského televizního kanálu LCI informovali diváky o ukrajinských krocích v ruské oblasti Kursk. Ale v jednu chvíli ve studiu ztuhli. Na obrazovce se totiž objevil ukrajinský voják se symbolem nacistických jednotek SS na přilbě.

„Věnoval bych pozornost jeho helmě. Docela kuriózní. Vypadá, jako by na ní byly symboly SS. Možná je to upravený znak praporu Azov. Ale každopádně není moc příjemné, když se ukáže, že jde o ukrajinského vojáka a na ruské půdě,“ řekl jeden z moderátorů bezplatného zpravodajského kanálu LCI. Informaci převzal i server EaDaily.

Přibližně ve stejnou dobu italský televizní kanál Rai News odvysílal rozhovor s militantem ozbrojených sil Ukrajiny. Na hlavě měl čepici, ale také se symbolem SS.

Publicista Pascal Laurent na sociální síti X také uveřejnil video s příslušným ukrajinským vojákem.

„Je to trochu kuriózní a nepříliš šťastné. Kromě toho si říkáte, že Putin to říká už od války, že jsou to nacisté...,“ konstatoval publicista.

Ukrajinský voják se symboly SS na helmě

Server Dagens.com k tématu poznamenal, že ukrajinský voják s přilbou a znakem SS vyvolal v řadách evropských partnerů Ukrajiny pobouření.

Záběry, které se objevily 15. srpna, ukazují ukrajinské síly zapojené do útoku v ruské Kurské oblasti, konkrétně ve městě Sudža, jak obtěžovaly 74letého důchodce. Jeden ukrajinský voják muže oslovil „Rus Ivan“ a později křičel fráze v němčině, což ještě podpořilo úvahy o nacistické ideologii údajně se objevující v ukrajinské armádě.

Další komentátor, François Chauveny, poznamenal, že takové chování ukrajinských sil poškozuje pečlivě vytvořený obraz Ukrajiny v mezinárodních médiích.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ing. Zbyněk Stanjura byl položen dotaz

Peníze pro církve

Proč, když nejsou peníze, musí se snižovat důchody, nepřidá se na platy do školství, jste zvedali podle inflace odvody církvím? A prč jste si vůbec zvedali platy podle inflace, když platy ani důchody jste podle inflace nezvedli?? Ba naopak, přizpůsobili jste si zákony?? Můžete prosím odpovědět voli...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A takhle je to se vším..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 19.08.2024 18:05:47
Pravda a skutečnost jsou zašlapány do prachu a nahradily je prolhané fráze, tupá ideologie a morální dno politiků. Ono prolnout svůj morální kredit pod heslem "Raději se budu mýlit s USA, než mít pravdu s Ruskem" o něčem vypovídá. A na téhle vlně primitivismu teď jedou téměř všichni západní politici. Klesli fakt hodně hluboko.

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek bez…