Závětrný Pepa, šváb v hlavě. Holec rozebral vládní výsadek do Bruselu

26.07.2024 14:38 | Zprávy

Publicista Petr Holec to zase jednou rozbalil na streamu Xaver Live. O ministru průmyslu Jozefu Síkelovi řekl, že „má švába v hlavě“ a vysmál se mu kvůli tomu, jak se k Česku zachovali Němci. A zdůraznil, že stejně tak se k nám jednou zachovají i Američané, navzdory tomu, že jim z Holcova pohledu lezeme do pozadí. Europoslankyni Danuši Nerudovou označil jako „blbuše“ a rozdal i pár dalších slovních ran. Jednu i Dominiku Haškovi.

Závětrný Pepa, šváb v hlavě. Holec rozebral vládní výsadek do Bruselu
Foto: Youtube
Popisek: Politický komentátor Petr Holec

Vláda pětikoalice rozhodla, že kandidátem na eurokomisaře bude dosavadní ministr průmyslu a obchodu za STAN Jozef Síkela. Holec ho na svém streamu označil za „závětrného Pepu“, který je z Holcova pohledu sice špatným ministrem, „ale z toho tristního výběru je Jozef Síkela vlastně nejmenší zlo“. S Danuší Nerudovou to podle publicisty mohlo být mnohem horší. „Možná se od ní dozvíme i to, jak si ráno došla na WC,“ hrozil se Holec. A nové české europoslankyni přidělil přezdívku „blbuše“.

Ale jedna věc ho zarazila. To když Síkela měl říct, že v Bruselu zkusí zabodovat s odporem proti ruskému vpádu na Ukrajinu.

„Tomuhle se říká šváb hlavě. Chceme ekonomické nebo energetické portfolio a on chce proboha zaujmout odporem proti ruské válce. … Toho je v Bruselu tolik, že kdyby byl skutečný, tak už je Putin někde na Marsu,“ vyjádřil své mínění Petr Holec. „Ale já to chápu, když jste ve Strakovce, tak prostě tohleto vám vleze do hlavy. Odpor proti válce,“ dodal.

A hned pokračoval.

Vrátil se do časů, kdy byla v důsledku ruské agrese velmi napjatá energetická situace v EU. Tehdy Síkela sliboval, že kdyby bylo zle, Německo by se mohlo o část svého plynu rozdělit. Současná realita však spíš ukázala, že Německo pozdrží český plyn, pokud ho má málo. „Takhle nám odpověděli naši přátelé z Německa. … Trhněte si nohou, situace se změnila,“ pousmál se Holec.

„Já bych řekl, že naše politika momentálně zažívá personální i politický peklo,“ shrnul v jednu chvíli svůj pohled.

Stranou jeho pozornosti nezůstala ani situace v USA, kde se demokratický prezident Joe Biden rozhodl stáhnout z prezidentského klání. K odstoupení ze závodu byl Biden podle Holce donucen Barackem Obamou a dalšími demokraty. „V podstatě to byl palácový převrat,“ nechal se slyšet komentátor.  

Američané se navíc podle Holce zachovají v krizových momentech jako Němci a budou v prvé řadě hledět na dvé vlastní zájmy.

A nepochybuje o to, že pro Česko bude lepší v Bílém domě Trump víc, než američtí demokraté se svým socialismem, protože přesně to teď podle Holce prosazuje Joe Biden i Kamala Harrisová.

 

Pokud jde o válku na Ukrajině, Holec přidal ještě jeden postřeh. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se podle Holce chová drze, když i dovolil zastavit tok ruské ropy od společnosti Lukoil na Slovensko a do Maďarska. Podle Holce možná doufá, že ho za to EU ještě pochválí.

Ale už i Zelenskyj připustil, že lze jednat s Ruskem a dospět k míru. „Už i Zelenskyj je ruský šváb,“ poznamenal Holec. A jedním dechem dodal, že Ukrajina ani přes masivní podporu západu nedokázala uspět. Takže pokud nám budou Fialovci říkat, že jsme ruští švábi, tak jim pojďme říkat, že oni jsou vrazi,“ doporučil Holec.

 

Podle Holce ale můžeme počítat s tím, že vláda Petra Fialy Ukrajině pomůže ze všech sil. Když si někdo v Česku dovolí kabinet kritizovat, je označen za „kolaboranta“.

 

Poté věnoval pozornost předsedkyni sněmovny Markétě Pekarové Adamové z TOP 09. Ta se podle komentátora upoutala od voličů a už si může pomáhat jen jako „pijavice ODS“. A teď chce zdanit tiché víno, které jako jedno z mála alkoholických nápojů není výrazněji daněno.

O bídě TOP 09 podle Holce svědčí i to, že za tuto stranu bude do Senátu kandidovat slavný český brankář Dominik „Dominátor“ Hašek, jehož Holec označil za „bezmozka“. „To je asi těma pukama, co dostal do hlavy,“ poznamenal.

A poslední ranou může pro Pekarovou Adamovou být, pokud Miroslav Kalousek založí novou politickou stranu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

nemohu se vyjadřovat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepadr , 26.07.2024 15:46:52
neb semaforem jsem označen za rudého a tudíž sledovaného a o to nemám zájem.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…