Zavražděné holčičky: Tommy Robinson nemlčí. Opět zatápí vládě Británie

31.07.2024 11:55 | Monitoring

Aktivista Tommy Robinson je zpět na síti X, kde ještě pod názvem Twitter byla mazána každá zmínka o jeho jménu. A velmi zatápí vládě Británie svým zpravodajstvím z města Southport, otřeseného událostí, při které byly zavražděné tři holčičky na hodině tance.

Zavražděné holčičky: Tommy Robinson nemlčí. Opět zatápí vládě Británie
Foto: Vít Hassan
Popisek: Aktivista Tommy Robinson

Tommy Robinson se v Británii před lety proslavil jako aktivista protestující proti sexuálnímu násilí muslimských komunit, kterému úřady dlouhé roky přihlížely. Jeho snaha informovat o zločinech vedla k tomu, že nakonec v britském vězení skončil sám.

Robinson, vlastním jménem Stephen Christopher Yaxley, který měl z mládí několik trestních záznamů jako fotbalový fanoušek, skončil ve vězení poté, co na telefon natáčel soud se skupinou pedofilů v Leedsu.

Média o něm důsledně psala jako o „extrémně pravicovém aktivistovi“ a Česká televize si připsala unikátní zářez, když amatérským překladem z angličtiny ohlásila jeho propuštění z vazby, ke kterému ale došlo až mnohem později.

Na sociálních sítích přišel o všechny profily a během jeho kauzy v roce 2018 správci sítí dokonce mazali jakýkoliv příspěvek, kde se objevilo slovo Robinson. V průběhu dalších let byl navíc při svých občanských aktivitách opakovaně zatýkán.

Nyní je ale zpět na síti X. A v posledních hodinách zde intenzivně upozorňuje na případ z města Southport, kde sedmnáctiletý mladík ubodal tři holčičky ve věku šest, osm a devět let, které se účastnily prázdninové taneční školy. Dalších osm bylo zraněno, což představuje jeden z nejděsivějších vražedných incidentů za poslední roky. Násilí páchané bodnými zbraněmi je ale v Británii na vzestupu podle všech statistik.

Britská média zdůrazňují, že motiv sedmnáctiletého pachatele, jehož rodiče přišli do země před jeho narozením ze Rwandy, není znám.

Místní obyvatelé ale dali průchod svému rozhořčení, což vedlo k nepokojům před místní mešitou. Jeho účastníkům labouristický premiér Keir Starmer už vzkázal, že „ukradli pokojnou pietu“, a že „pocítí naplno tvrdost práva“. Média je prezentují jako „extrémně pravicové síly“.

Děsivý útok na školu rozhořčil i Tommy Robinsona, který dění v Southportu v posledních hodinách věnuje intenzivní pozornost.

Přivedly jej k tomu zejména novinové titulky, spojující protesty v Southportu s EDL, Ligou anglické obrany, kterou před lety založil. Robinson novinářům vzkazuje, že EDL nevyvíjí žádnou aktivitu už deset let, takže šíří fake news.

„Přesně proto potřebujeme nezávislé novináře. Tihle už netuší, co se děje, a ztratili veškerou důvěryhodnost,“ poznamenal k tomu na X.

 

 

Rovněž jej zaujalo, že z médií zmizela informace o dalším muži s nožem, zadrženým policisty poblíž místa, kde probíhalo pietní shromáždění za tři zavražděné školačky.

 

 

A rovněž místní performance ministerského předsedy Starmera, který se nechal fotografovat na místě činu s květinami, ale když se jej jeden z přihlížejících zeptal, kolik dětí ještě bude muset zemřít, nasedl urychleně do auta a odjel.

 

 

Na základě všech těchto zážitků se Robinson v dalších příspěvcích rozjel ještě více. „Dnes je více důkazů pro tvrzení, že islám je duševní porucha, než že je to náboženství míru,“ řekl mimo jiné do kamery.

 


Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

I já jsem extrémní pravičák...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNeziskový živnostník , 31.07.2024 13:24:25
Také mi vadí když někdo podřízne tři děti... :-((

|  11 |  0

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…