Pohlreich v současné době, kdy z vládního nařízení jsou uzavřeny veškeré hospody a restaurace kvůli epidemii koronaviru, rozváží jídlo záchranářům. „Všichni šijou roušky, a jakkoliv je to záslužná věc, mně přišlo, že už toho je moc. A já jsem si uvědomil, že když jsem byl na vojně, tak nám říkali, že kvalitní strava je pro morálku mužstva důležitá,“ poznamenal Pohlreich, proč se k tomuto kroku rozhodl.
„Jsme lidé, kteří jsou zvyklí se živit prací, a teď když nemáme, co dělat, tak to vyvolává problémy,“ poznamenal i psychologický aspekt jeho pomoci Pohlreich, že jde o určitou formu terapie. Pohlreich je rovněž jedním ze signatářů dopisu vládě, kde žádá o pomoc.
„Popisujeme problém, který samozřejmě trefil gastronomii jako takovou. Lidé nemají co dělat a my je teoreticky musíme platit, nebo prakticky…potřebujeme, aby ten stát plnil svoji funkci. Moje osobní vidění té situace je takové, že já to vnímám tak, že my platíme daně, jmenuje se ten produkt, který platíme, zdravotní a sociální pojištění. A v zásadě já to vidím asi tak, že když jsme si tu pojistku zaplatili, tak bychom asi chtěli, aby nastalo nějaké plnění,“ sdělil Pohlreich.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: vef