Zfackovat starou a všem se smát do ksichtu, urazil mladý Kolář senátora ODS

29.08.2024 11:43 | Monitoring

Roztržka ve středočeské koalici SPOLU? Důvodem by mohla být spolupráce ODS a ANO v jednom z nejvýznamnějších měst. Europoslanec za TOP 09 nevydržel a napsal vulgární příspěvek proti senátorovi za ODS. Zfackovat starou a ochcávat zákony – tak vidí svého koaličního partnera. Vyjádřil se i režisér legendárních Pelíšků.

Zfackovat starou a všem se smát do ksichtu, urazil mladý Kolář senátora ODS
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Na roztržku v koalici SPOLU ve Středočeském kraji to vypadá poté, co europoslanec Ondřej Kolář (TOP 09) zvolený za zmíněnou koalici do Bruselu, se opřel do svého koaličního partnera z ODS Raduana Nwelatiho z Mladé Boleslavi.

Ten kandiduje v podzimních volbách do Senátu v obvodu, který je, co se týče uchazečů o senátorské křeslo, skutečně nabitý k prasknutí. Kromě Nwelatiho z ODS totiž na seznamu potenciálních kandidátů najdeme např. i blízkého přítele ministra Rakušana Ondřeje Lochnana (STAN), středočeskou zastupitelku za Zelené Janu Krumpholcovou, poslance za SPD Jiřího Kobzu nebo lékaře Igora Karena, který kandiduje za hnutí ANO.

Výpad Ondřeje Koláře vůči kandidátovi ODS je o to zajímavější, že do středočeských krajských voleb jde koalice SPOLU jako jeden subjekt a podobná vyjádření nebudí zrovna dojem, že by se jednalo o subjekt postavený na jednotě a spolupráci.

O co jde?

O příspěvek Ondřeje Koláře, kterým na sociální síti X reaguje na reklamní předvolební baner Raduana Nwelatiho, na kterém současný náměstek primátora Mladé Boleslavi pranýřuje některé kroky populární zejména v Bruselu a na půdě Evropského parlamentu.

 

Green Deal – NE

Spalovací motory – ANO

Česká koruna – ANO

Tyto Nwelatiho priority, které mimochodem kopírují priority hnutí ANO, rozčílily europoslance Koláře do té míry, že neváhal do svého příspěvku napsat text s podobnou rétorikou, avšak velmi ostře zabarvený a místy vulgární, proti svému koaličnímu kolegovi.

Topit petkama – ANO

Bánit v hospodě – ANO

Občas zfackovat starou – ANO

„Ochcávat“ zákony a smát se všem do xichtu – ANO

Vše ještě Kolář doplnil sugestivně položenou otázkou.

„Co vás ještě napadne při pohledu na tenhle vlastenecky-konzervativní plakát?“

Pod jeho příspěvkem se rozproudila poměrně čilá diskuse, do které neváhal přispět ani režisér legendárních Pelíšků Jan Hřebejk, který také poměrně ostře napsal, že ho prvně napadne, že jsou to debility a následně se pustil do rozboru politické situace v naší zemi.

 

„V lepším případě bude ODS zas nejbližší koaliční partner těch stávajících koaličních stran. V tom nejlepším možném REÁLNÉM výsledku parlamentních voleb příští rok,“ uvedl a s poukazem na možnost, že by došlo k rozpadu koalice SPOLU, naznačil i další možnost.

„Je to smutný, ale cokoliv jiného (co připadá v úvahu) bude mnohem horší.“

Zda měl na mysli možnou koalici ODS s hnutím ANO, o které se začíná čím dál hlasitěji hovořit v souvislosti právě se středočeskými krajskými volbami, není jasné. Nahrává tomu ale závěr jeho repliky.

„Na všechny kontroverze ve stávající koalici koukám s pochopením, ale zároveň s obavami a smutkem.“

Právě Mladá Boleslav, která je základem senátního obvodu, ve kterém se Nwelati bude ucházet o mandát, je totiž příkladem toho, že taková spolupráce je nejen možná, ale také reálná.

Nedávno zde totiž právě Raduan Nwelati dokázal, že on ctí dohody a předal v polovině svého funkčního období mladoboleslavský primátorský řetěz svému dosavadnímu náměstkovi Jiřímu Bouškovi (ANO). Ten se tak stal současným primátorem jednoho z nejvýznamnějších středočeských měst.

Zda je právě možná spolupráce ODS a ANO trnem v oku europoslanci Kolářovi z TOP 09 a zda ho právě to donutilo ke zveřejnění uvedeného příspěvku, či zda to byly klesající preference jeho strany, která by se podle aktuálních průzkumů do parlamentu těžko sama dostávala, o tom lze jen spekulovat.

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

v topce asi mají pravidelná školení, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 29.08.2024 14:10:38
jak zfackovat starou, ti pokročilejší mohou i znásilňovat. Nějakého úspěšného absolventa už mají. Sedí za katrem

|  10 |  0

Další články z rubriky

Okamura kritizoval rozhazování neziskovkám. Nota nenávisti, vyjela Pekarová

22:30 Okamura kritizoval rozhazování neziskovkám. Nota nenávisti, vyjela Pekarová

Superdebatu před nadcházejícími senátními a krajskými volbami přinesla Česká televize, a to živě z B…