Zvrat. Nadávali mu za Ukrajince, Dostál vytáhl text Rakušanova ministerstva

03.08.2024 22:02 | Monitoring

Pirátka Markéta Gregorová okořenila vysílání CNN Prima News urážkou Ondřeje Dostála, který pronikl do Evopského parlamentu v koalici Stačilo!. Gregorová Dostála nazvala proruskou špínou za to, že projevil obavy z pronikání kriminálních kruhů z Ukrajiny společně s uprchlickou vlnou. Jenže Dostálova slova potvrzuje Ministerstvo vnitra ČR (MV), kterému šéfuje předseda STAN Vít Rakušan. „Ve vztahu k organizované kriminalitě ruskojazyčných kriminálních struktur na území ČR bylo v roce 2023 jedním z klíčových faktorů především riziko etablování rodin příslušníků organizovaných kriminálních struktur původem z Ukrajiny,“ stojí ve zprávě MV.

Zvrat. Nadávali mu za Ukrajince, Dostál vytáhl text Rakušanova ministerstva
Foto: XTV
Popisek: Europoslanec Ondřej Dostál

Urážka padla při debatě na CNN Prima News, řešící maďarské zjednodušení podmínek vstupu pro občany z Ruska a z Běloruska. „Myslím si, že zde má být prostor pro lidi, kteří prchají před režimy v Rusku a v Bělorusku, ostatní by se sem však určitě dostávat neměli a už vůbec ne bez bezpečnostní prověrky, jak navrhuje Maďarsko,“ zmínila Gregorová s tím, že mělo dle ní rozhodnutím Maďarska dojít k narušení bezpečnosti schengenského prostoru.
    
„Paní Gregorová si to představuje jako Hurvínek válku. Je hloupost, aby ruský terorista přišel a jen tak se přihlásil o vízum. Pokud se sem měli dostat nějací neonacisté, banderovci, kriminálníci a podobní, tak už přišli v té první vlně, kdy se sem dostaly statisíce uprchlíků,“ opáčil na to Dostál a mínil, že snaha zabránit lidem vstoupit do Evropy jen proto, že se narodili jako Rusové, prý „zavání principem kolektivní viny“.

„Chtěla bych se jasně vymezit vůči tomu, co tu pan Dostál tak nenápadně naznačil, že Ukrajinci, kteří prchali před dvěma lety před válkou, byli neonacisté. Ukrajinci byli napadená země Ruskem, vy proruská špíno! Vůbec nechápu, co si dovolujete říkat ve vysílání,“ udeřila poté na Dostála pirátská europoslankyně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marian Kučera

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jenže,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRarach 12 , 04.08.2024 10:05:59
To je Bohužel přesně to,co od smažky Gregorové žádat nemůže,neboť její vymaštěný mozeček žádné studium neumožňuje! Je to na tom světě divně zařízené, pracovitý člověk musí žádat o soc.dávky,aby mohl koupit dítěti tašku do školy a taková ..... si královsky žije za 1/2 mega v bruselském chlívku!

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

12:00 „Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

Lidi šetří. Spojují oběd s večeří. I to jsme se dozvěděli při návštěvě Českého Krumlova. Mluvili jsm…