Jiří Řezník: Kauza David Rath. Několik předběžných poznámek

06.06.2012 19:02

Titulek z pátečního Práva 1. června 2012: Bradáčová: Většina stíhaných skutků patří nám. Za několik dnů už bylo všechno jinak.

Jiří Řezník: Kauza David Rath. Několik předběžných poznámek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

1) Soukromé očko jede do Brna na státní zastupitelství, aby tam podalo trestní oznámení, protože se bojí, že justice (státní zastupitelství + soud) a policie ve středních Čechách jsou zkorumpované, respektive ovlivnitelné. Na všech těchto institucích ve středních Čechách bylo možné podat trestní oznámení a tyto instituce jsou pak povinny ze zákona jednat. Lze tedy předpokládat, že to soukromé očko mělo o stavu justice a policie ve středních Čechách velmi vážné pochybnosti na základě zkušeností ze své praxe.

2) Státní zastupitelství v Brně předá případ státnímu zastupitelství do Ústí nad Labem, protože se bojí, že asi nejenom státní zastupitelství ve středních Čechách je zkorumpované, respektive ovlivnitelné, tedy i policie a soudy. Lze předpokládat, že státní zastupitelství v Brně dobře vědělo, co dělá, že tedy mělo důvěryhodné informace o tom, co se děje ve středních Čechách na výše uvedených státních institucích.

3) Sněmovna vydá pana Ratha trestnímu stíhání proto, aby tento případ vyšetřily objektivně údajně nezávislé vyšetřovací a soudní orgány, ale také přesto, že soudy, státní zastupitelství a policie ve středních Čechách jsou podezírány z toho, že jsou zkorumpované, respektive ovlivnitelné jak tím soukromým očkem, tak státním zastupitelství v Brně, kteří podle toho také jednají

Na jedné straně se hovoří, že celý případ má vyšetřit nezávislá policie a posoudit nezávislý soud, a právě z tohoto důvodu vydá Sněmovna pana Ratha.  Na druhé straně se ale všichni chovají tak, že ta policie i ta justice alespoň ve středních Čechách jsou určitě, ale určitě zkorumpovány, respektive ovlivnitelné. A této pouze údajně nezávislé justici byl lehkovážně do jejich spárů vydán poslanci jejich kolega David Rath na základě právě žádostí, pod níž by se dokázala podepsat státní zástupkyně Bradáčová, podle níž bylo jasné ještě 31. května, že drtivá většina obviněných skutků má souvislost z Ustím. Vzhledem k vyjádření státní zástupkyně Bradáčové z 31. 5. 2012, poskytnuté Právu, se naskytá otázka, zda-li maturovala ze zeměpisu a s jakými výsledky, i když z tělocviku měla určitě jedničku, zda vůbec tato všemi vysoce vážená paní věděla o tom, kde a co se děje, a jaký právní podklad měly její kroky. Umí poslanci a mnozí další ještě číst, psát a počítat, a tak trochu alespoň uvažovat? Neměli by se všichni ještě předtím vrátit do první třídy? Třeba je to paní Lenka Bradáčová ješta doučí.

Vyšlo na serveru Vaše věc. Publikováno se svolením vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Nekonečná kauza Čapí hnízdo

11:34 Zdeněk Jemelík: Nekonečná kauza Čapí hnízdo

Dne 10.května 2024 jsem se na internetu seznámil s obsahem odvolání, jež v kauze Čapí hnízdo podal ž…