Milan Knížák: Dívčí válka již dávno skončila

26.06.2024 15:10 | Glosa

Muži křičící na mraky. Je petice útočící na ženy v čele institucí motivována strachem ze ztráty moci?

Milan Knížák: Dívčí válka již dávno skončila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Nikdy v životě jsem nečetl tak hloupý text jaký vyplodila Anežka Bártlová, který se tváří jako intelektuální esej, ale ve skutečnosti je to snůška nesmyslů a protimluvů.

Bártlová redukuje problém na boj za práva žen, ale zapomíná, že nejsme v 19. století, nýbrž v době, kdy každá civilizovaná země již dlouho nečiní rozdíly v profesní způsobilosti mezi ženami a muži. Dívčí válka již dávno skončila a dokazuje to i fakt, že všechny zmiňované instituce (AVU, NG a CJCH) vedou ženy. Dnes je jedno, jestli ve vedení je žena, muž, orangutan či stonožka, záleží jen na jejich schopnostech.

Problémy na AVU, jak je zmíněno v petici, začaly za rektora Vaňka a ten, pokud vím, vaginu nemá. Navíc, autorka textu zapomíná nebo zamlčuje, že jedna z hlavních organizátorů petice je žena a velká část petentů jsou ženy (?petentky).

Paní Bartlová volá po „zastoupení všech názorů“, ale vzápětí přidává, že „to neznamená dát prostor komukoliv“. Tak jak to je? Všechny názory nebo jen některé? To jsme již zažili za totality a my, staří, hloupí a nepotřební, si to pamatujeme. Tenkrát se také křičelo MLÁDÍ VPŘED!

Paní Bartlová zapletla do textu i volby do Evropského parlamentu a boj proti neofašismu. Hovoří „o nebezpečí oslabení demokracie a narůstání sociálních rozdílů“. Souvislost s peticí je velmi vágní, já nevidím žádnou.

Nechci se s jejím textem více zabývat, jen jsem překvapen, že člověk s akademickými tituly působící v oblasti kultury je schopen vyplodit takový blábol.

Milan Knížák

Publikováno se svolením autora z webu https://www.milanknizak.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Soumrak lidovců a televizní daň

12:26 Ladislav Jakl: Soumrak lidovců a televizní daň

Denní glosa Ladislava Jakla