Milan Knížák: Dobře ukrytý prezident

28.04.2022 20:33 | Komentář

Naše země je v těžké situaci. Doba je obtížná. Po dlouhé globální pandemii přišlo něco, co jedni nazývají válkou, a druzí hrou na válku…

Milan Knížák: Dobře ukrytý prezident
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

V každém případě je to čas problémů, čas beznaděje, kdy by bylo důležité, aby symbol stojící v čele země, což u nás prezident nepochybně je, dával najevo, že je na svém místě a prožívá s námi naše trable, povzbuzuje nás v našich postojích a dává tak najevo, že je silný a podporuje sílu v nás. Jenže takového prezidenta nemáme. O zhrouceném poustevníkovi ukrytém v Lánské jeskyni, obklopeným lidmi zbohatlými na kšeftech s Ruskem, nevíme nic. Možná, že už odešel k nějakému Bohu nebo spíše se o něho rvou čerti a v Lánech sedí na trůně vycpanina. Ať je to tak nebo tak, je to úplně jedno, poněvadž je-li prezident živý nebo vycpaný, funguje stejně, tzn. nefunguje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Odpověď nevážené paní Černochové na její pojem „vzkaz blbečkům“

8:26 Vladimír Ustyanovič: Odpověď nevážené paní Černochové na její pojem „vzkaz blbečkům“

Paní Černochová v interview ČT24 použila, jak je u ní zvykem, expresivní pojem "vzkaz blbečkům". Ano…