Milan Knížák: Falešná ekologie

06.07.2024 12:16 | Glosa

Za chvíli skončí výroba automobilů s výbušnými motory, kamna na dřevo a na uhlí, tepelné elektrárny a spousta dalších věcí a zařízení, které poškozují životní prostředí.

Milan Knížák: Falešná ekologie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Zajímavé je, že nikdo nehovoří o redukci letecké dopravy, přitom hektický letecký provoz produkuje neuvěřitelné množství skleníkových plynů, a jeho zrušení nebo alespoň zminimálnění, by podstatně zlepšilo životní prostředí.

Lidem se cestování líbí. Chtějí cestovat do exotických destinací, a tak politik, který by přišel s návrhem na omezení letecké dopravy, by rázem upadl v nemilost. (A to politici nemají rádi.)

Převážíme potraviny, šaty, stroje, atd. a zanedbáváme lokální produkce. (Nejnesmysluplnější mě připadá dovoz květin z Jižní Ameriky na trhy do Amsterdamu odkud se dále rozvážejí do cílových destinací …) Je to licoměrná politika. Lidé ztrácejí vlastní život, neví co si se sebou počít, potřebují být stále víc a víc baveni, navigováni, povzbuzováni.

Omezit pobíhání po zeměkouli zvané turizmus, přestat s nesmyslným mezikontinentálním hokynářstvím, to by bylo jasné přitakání ekologickým snahám, dnes je to jen trapná politická hra.

Po tomto zvolání se určitě nic nestane, maximálně ze mě udělají v médiích idiota. Je to jen další kamínek do mozaiky ekologické licoměrnosti.

Publikováno se svolením autora z webu https://www.milanknizak.com.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Závislost nezávislé senátorky

16:04 Zdeněk Jemelík: Závislost nezávislé senátorky

Nezávislá senátorka Daniela Kovářová vydala po dvou letech od zvolení tiskovou zprávu, v které se zp…