Mira Třebická: Marek, Nora a David

05.08.2024 9:38 | Glosa

Marka Wollnera znám od roku 2003, kdy jsem pracovala na Pražském hradě v tiskovém odboru, poté na ministerstvu obrany, Generálním štábu Armády České republiky a opět na ministerstvu obrany. Věcí, které jsme spolu za ty roky řešily, bylo nespočet, díky jeho specializaci investigativce většinou nepříjemných.

Mira Třebická: Marek, Nora a David
Foto: Facebookový profil Nory Fridrichové
Popisek: Nora Fridrichová a Marek Wollner

Objektivně musím ale říci, že Marek Wollner byl vždy stoprocentní profesionál, s reálným úsudkem, citem pro detail, s buldočí povahou. V České televizi jsem strávila při doprovodu svých nadřízených hodně času. A vyslechla toho hodně o redaktorech, moderátorech, pořadech, kdo s kým ano, kdo už s kým ne, případně co se v nejbližší době vztahově rodí. S čistým svědomím
mohu říci, že Marka Wollnera nikdy neprovázela pověst sexuálního predátora. Když jsem se o tomto obvinění před více než rokem dočetla, musela jsem se smát. O Markovi se v České televizi říkalo, že je tvrdý šéf, který se umí za své podřízené rvát. Noru Fridrichovou jsem osobně neznala. O Noře Fridrichové se ale v ČT také mluvilo. Ale pověst, která ji provázela, byla o něčem jiném. Jak to zaobaleně říci - o Noře se mluvilo především v kontextu, že se jí líbí pánové z České televize, a že se jí jich líbí hodně.

Přeskočím fázi, kdy jsem se za břicho popadala, že sexuální harašení dopadlo na Marka a ne na Noru, navíc že se o to zasadila Nora, ta Nora, které se ti muži tak moc líbí. Další vývoj ale už k smíchu nebyl. Když už se neví, jak se zbavit nepohodlného člověka, vytáhni na něj sexuální obtěžování, z toho už se nevyhrabe. A to se taky Marku Wollnerovi stalo.

V tuto chvíli by mě zajímalo - jak se opravdu cítí Nora, ta Nora, která to vše rozpoutala? Pominu fotografii z prázdninové plavby v Chorvatsku, ocenila bych fotografii Nořiny duše. Šla by do toho znovu, nebo zpytuje svědomí, a kdyby to mohla vzít zpět, sakra ráda by to udělala? Smutný příběh, kdy jeden z aktérů nakonec najde smrt, jakou rozdával.

A ještě David, David Vondráček

S Davidem Vondráčkem jsem se setkala při natáčení dokumentu o mém strýčkovi, evangelickém faráři pplk. Janu Jelinkovi, českém Oscaru Schindlerovi. David natočil nádherný dokument - příběh mého strýčka, který riskoval svůj život a pomáhal. Zachránil na dvě stovky lidí. V té době se David potýkal s celou řadou svých problémů. Byla jsem svědkem toho, kdy mluvil se svým
šéfem Markem Wollnerem, děkoval mu za jeho pomoc, za to, že ho zachránil před nejhorším. Četla jsem jejich vzájemné sms. V poslední době jsem ale také četla vyjádření Davida Vondráčka směrem k Marku Wollnerovi a já se ptám proč, proč ta nenávist k člověku, který mu doslova zachránil život? Všichni zúčastnění ví, o čem mluvím.

Jsem už stará a je mi to všechno líto. Proč Noro, proč Davide? 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Klaus: Dnešní Německo viděno z Prahy – tedy zdaleka

15:49 Václav Klaus: Dnešní Německo viděno z Prahy – tedy zdaleka

Denní glosa Václava Klause