Mirek Topolánek: Jednoho dne demokratická opozice zmizí

20.05.2019 14:32 | Zprávy

Žijeme ve zvláštní době. V době, kterou lze označit za dobu postpravdivou. Této době nahrávají moderní technologie, které nám více než kdy dříve umožňují se uzavírat do neprostupných sociálních bublin.

Mirek Topolánek: Jednoho dne demokratická opozice zmizí
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Politická hyperkorektnost pak brání nazývat věci pravými jmény. V takovém prostředí je pak pro běžného smrtelníka obtížné se orientovat a odlišit pravdu od lži. Někteří politici toto prostředí zneužívají, relativizují pravdu a lež vydávají za normu.

Pomalu mizí autority, které by šířily pravdu a bojovaly za ni. Lidé dnes v lepším případě mají důvěru jen ve své nejbližší okolí, v horším případě nevěří nikomu a někdy dokonce ani sami sobě.

Přesně takové prostředí vyhovuje politickým manipulátorům a autokratům k šíření strachu a nenávisti, které jako rakovina požírají demokratickou společnost a její instituce. Tato nákaza se šíří nenápadně. Většina demokratické politické reprezentace se utěšuje, že se vlastně nic zvláštního neděje, že symptomy nákazy jsou jen nepatrné a systém jako celek není paralyzován.  Vždyť přece máme volby, parlament, vládu s důvěrou, soudy soudí, máme i relativní pluralitu médií.

Takový přístup může mít fatální následky, jednoho dne demokratická opozice zmizí, parlament začne schvalovat zákony ve prospěch autokratů a soudy soudit na objednávku.

V pátek a v sobotu proběhnou volby do Evropského parlamentu. Využijte prosím svého práva a jděte k volbám.  Dejte tak najevo, že Vám budoucnost naší země není lhostejná, protože nezájem o věci veřejné je prvním krokem ke ztrátě vlastní svobody.

Osobně v těchto volbách podpořím ODS jako stranu, která má pevný programový základ a to jak v domácí, tak zahraniční a evropské politice. Její program není programem autokratů ani oligarchů. Je to program pro pracovité a svobodomyslné občany suverénního státu. Využiji také možnosti dát preferenční hlas a zakroužkuji č. 10 – Edvarda Kožušníka. Eda Kožušník je kandidát, který nejen, že se v bruselském labyrintu výborně orientuje, ale také je pro mě zárukou, že bude hájit zájmy České republiky, jako sebevědomého, suverénního členského státu Evropské unie.

Važme si možnosti jít ke svobodným volbám a ukažme v nich usurpátorům svou sílu, že republiku si jen tak vzít nedáme.

Váš Mirek Topolánek

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Kdo unesl Pavla Buráně?

14:12 Zdeněk Jemelík: Kdo unesl Pavla Buráně?

Dne 13. září 2024 vyšel na Parlamentních listech článek o rozhovoru s podnikatelem Pavlem Buráněm po…