Swietelsky Real Estate k petici: Navrhovaná podoba projektu je v souladu s územním plánem

03.06.2022 16:01 | Komentář

Reakce na petici Zachraňme budovu bývalé věznice v Mladé Boleslavi

Swietelsky Real Estate k petici: Navrhovaná podoba projektu je v souladu s územním plánem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V textu petice ve čtvrtém odstavci se mylně uvádí, že navrhovaný projekt je v rozporu s platným územním plánem. Skutečnost je ale přesně opačná. Navrhovaná podoba projektu je dle závazného stanoviska oddělení územního plánování, odboru stavebního a rozvoje města Magistrátu města Mladá Boleslav ze dne 10. 9. 2021 přípustná a v souladu s platným územním plánem.

Zároveň bychom chtěli podotknout, že jsme si vědomi s jak citlivou lokalitou pracujeme a o jak významný zásah do podoby města se jedná. Uvědomujeme si, že i přes negativní emoce, které chátrající a nevyužívaná budova obecně vzbuzuje, může být tento objekt jistým symbolem dané lokality. I proto se pokusů o její zachování v minulosti uskutečnilo už několik. A to ze strany soukromých firem i státních institucí. Budova je ovšem už řadu let v havarijním stavu. Bylo by potřeba vynaložit obrovské náklady, aby mohla být budova ve stávající podobě zachována a využita k nějaké formě komerčního využití, které by mohlo pokrýt náklady na její rekonstrukci, údržbu a provoz. Věříme, že pro celé město bude ve výsledku mnohem přínosnější, když zde vznikne příjemný rezidenční komplex, který pozvedne celou lokalitu a řadě místních obyvatel pomůže vyřešit otázku jejich bydlení.

Navíc se nebude se jednat čistě o rezidenční výstavbu, ale také o rekonstrukci sportovního areálu přilehlé školy a počítá se také se vznikem obchodních jednotek, které zde obohatí nabídku občanské vybavenosti a služeb pro každodenní potřebu.

Swietelsky Real Estate

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Kdo unesl Pavla Buráně?

14:12 Zdeněk Jemelík: Kdo unesl Pavla Buráně?

Dne 13. září 2024 vyšel na Parlamentních listech článek o rozhovoru s podnikatelem Pavlem Buráněm po…