Vaše Věc: Francouzští turisté hledají nové dovolenkové destinace

28.03.2017 14:05 | Zprávy

„Právě nyní si lidé vybírají, kam pojedou na dovolenou,“ vysvětluje ředitelka jedné z francouzských cestovních kanceláří a její předpověď na tento rok je taková, že povede Španělsko, Portugalsko, Řecko a Itálie, které jsou vždy v čele a prodávají se dopředu.

Vaše Věc: Francouzští turisté hledají nové dovolenkové destinace
Foto: tripzone.cz
Popisek: Středozemní moře při západu slunce

Za těmito destinacemi budou USA, Kuba a Kanada. Je také zájem o Írán a Kypr a pomalu se zase začíná jezdit do Tuniska.

Zdá se, že toto léto bude pro cestovní ruch lepší než léto loňské. Dovolenou v zahraničí má v plánu strávit 29,2 milionů Francouzů, což je o 1,6 milionu více než loni. Více se chystají cestovat zejména rodiny ze středních vrstev, které loni v zahraničí nebyly, a v menší míře také důchodci.

Nejvíce přitažlivou zemí na světě pro Francouze je prý Island. A tomu, kdo chce navštívit právě tuto zemi, je doporučeno zarezervovat si zájezd alespoň devět měsíců dopředu. To samé platí pro Kubu, Japonsko a Írán. Do Japonska by tento rok mělo z Francie odletět 1500 letadel. Do Japonska se šest let po fukušimské katastrofě vrací turisté, kteří už přestali mít strach.

Nejdůležitějšími kritérii, podle kterých Francouzi vybírají, kde stráví letní dovolenou, jsou bezpečnost, dobré klima, autenticita prostředí a kulturní památky. Například Japonsko láká na manga a sushi, Kuba zase mojitem a hudbou…

Hodně turistů si myslí, že právě teď nastal ten správný čas navštívit Havanu, než tam bude mnoho lidí. Navíc je Kuba považována za velmi bezpečnou zemi a Kubánci jsou velmi přívětiví.

Dlouho bylo velmi vyhledávanou destinací Tunisko, ale vzhledem k tomu, že postupně klesal příznivý poměr kvality a ceny, zájem o cestování do této země postupně upadal. Navíc zde hraje negativní roli i bezpečnost.

Úspěch některých evropských destinací jako je Španělsko, Itálie, Portugalsko či Řecko se vysvětluje také tím, kolik lidé vydělávají a jaká je cena zájezdů. Jen malá hrstka cestovatelů chce objevit opravdu nové věci. Jsou to lidé s velmi vysokými příjmy. Pro ně jsou Mauricius, Phuket a Pattaya v Thajsku či Dominikánská republika, už jsou dávno objevenými destinacemi, které navštěvovali před deseti lety. Teď je pro ně zajímavý například Kazachstán, Turkmenistán, Albánie, Bulharsko, Haiti, a další. A cestují i do „exotičtějších“ destinací, jako jsou například ostrov Svatá Helena, Francouzská Polynésie či Falkladny…

(z deníku Le Figaro, zp)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Český světový trapas, aneb není prezident jako prezident

12:35 Vladimír Ustyanovič: Český světový trapas, aneb není prezident jako prezident

Moravské domácnosti a firmy bojují s následky povodňové katastrofy. Mnozí občané jsou obrazně i de f…