Dienstbier: Družstevnictví nepatří jen do historie a zaslouží podporu

27.11.2012 18:10 | Zprávy

Jiří Dienstbier, kandidát na prezidenta České republiky a stínový ministr spravedlnosti za ČSSD, podpořil na konferenci k Mezinárodnímu roku družstev pořádané Družstevní asociací ČR a Masarykovou demokratickou akademií myšlenku družstevního vlastnictví. V České republice je 700 000 členů družstev, po celém světě jich je přes miliardu.

Dienstbier: Družstevnictví nepatří jen do historie a zaslouží podporu
Foto: ČSSD
Popisek: Prezidentský kandidát Jiří Dienstbier

„Družstva nejsou jen nějakým přežitkem z 19. století a první republiky. Pluralita vlastnických forem včetně právě družstevního vlastnictví, je pro sociálně spravedlivou ekonomiku klíčová. O významu družstev svědčí fakt, že OSN vyhlásila letošek Mezinárodním rokem družstev,“ říká Jiří Dienstbier. „Jednou z podmínek rozvoje družstevnictví je kvalitní legislativa. A já věřím, že právě v této oblasti může naše spolupráce s Družstevní asociací ČR přinést výsledky,“ dodal Dienstbier.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Šmírování

Četl jsem o návrhu evropské komise, kterým chce zavést plošné šmírování lidí a kontrolovat jejich osobní komunikaci. To jako vážně? Nemyslíte, že to už je hodně přes čáru? Co nějaká ochrana soukromí? A jak moc je reálné, že tento návrh komise projde? Bude se o něm nějak hlasovat? A jestli ano, jak s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Král (ODS): Proboha, pokud se nám nelíbí rozhodnutí jednoho soudce, je tu celá odvolací soustava

21:10 Král (ODS): Proboha, pokud se nám nelíbí rozhodnutí jednoho soudce, je tu celá odvolací soustava

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 26. června 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…