Dolejš (KSČM): Agresivní Kalousek a rozdávání diagnóz

27.09.2011 8:17 | Zprávy

Rozčílení sice není program, ale emoce jsou velký mediální magnet. To by se dalo říci na téma kulminujícího souboje předsedy ODS Nečase a místopředsedy TOP09 Kalouska.

Dolejš (KSČM): Agresivní Kalousek a rozdávání diagnóz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

V tomto duelu opravdu přituhuje a nyní je jako hlavní téma kontrast agresivního ministra financí a uhlazeného premiéra. A na tomto duelu se samozřejmě snaží přiživit i třetí koaliční parner, Věci veřejné, jehož vicepremierka Peak údajně patří mezi zostuzené.

V české politice už jsou docela běžné slovní přestřelky na téma kdo jde větší kmotr či sprosťák a opilec. Inu, bojuje se různě. Zažili jsme i organizování vajíčkových bitev proti ČSSD i zakazování KSČM. Dnes už si ale i uvnitř koalice navzájem stanovují psychiatrické diagnózy. To nemluvím o pouliční fackované s údajnými provokatéry před fortnou příslušného centrálního úřadu. Kdeže jsou časy, kdy se o facce, kterou veřejně inkasoval sociální demokrat Grulich od svého kolegy poslance Wágnera, psalo jako o senzaci.

Tento stav samozřejmě není něco na co bychom si měli zvykat. Nemohu se ale současně zbavit dojmu, že tyto aféry, s patřičnou bulvární barevností naservírované lidu, spíš odvádějí pozornost od jádra jeho starostí a od společné odpovědnosti vlády jako celku. Tady zdaleka nejde jen o jednoho nervózního ministra.

Ministr Kalousek si viditelně ve verbální expresi libuje. Ovšem licoměrnost řady jeho současných kritiků jako např. David Rath či Jiří Čunek je v tom, že také nejdou pro slovo daleko. Zdá se, že když občas z té či oné strany nepadne nějaká ta urážka, tak sdělení ztrácí štávu a nebohý politik upadá do zapomění. A mandátový a imunitní výbor Sněmovny aby začal sestavovat top žebříčky, kdo si jak v této disciplině vede.

Jak ale chceme vysvětlovat na zradikalizovaném Šluknovsku, že násilí není řešení, když nevychovanost a agrese se stává normou i pro ústavní činitele a hlavním tématem i pro seriozní média. Akademické debaty na téma jak má politik reagovat, je-li přímo hrubě napaden, jsou jistě zajímavé, ale celkově hrubnutí poměrů to nevyřeší.

Exempla trahunt. Ale opravdu jde o to, zda ministr financí čerstvě mezinárodně oceněný "Emergent Markets" současně trpí obsedantní neurozou a tady doma na něj ODS spolu s Véčkaři zavolají Chocholouška ? Až se rozptýlí kouř nad tímhle bojištěm, aby nebylo pozdě bavit se o věcech podstatnějších.

Související:
Kalousek se omluvil za urážky europoslanců
Jsou to zlobou nadaní idioti, počastoval Kalousek své kritiky
Napadení europoslanci mají strach z Kalouska: Snad nám taky nenafackuje 
Tady psychopat a rváč, zavolal nám Kalousek. Ať žije facka 

##MINIPAS 170##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Dolejš - profil

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Odvolání Ivana Bartoše je chucpe

23:08 Davis (Zelení): Odvolání Ivana Bartoše je chucpe

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na odvolání vicepremiéra Bartoše