John: Mrzí mě, že vedení ministerstva vnitra myslí jenom dneškem

23.09.2011 13:05 | Zprávy

Prohlášení Radka Johna ke zrušení vybraných projektů MV podporovaných evropskými fondy.

John: Mrzí mě, že vedení ministerstva vnitra myslí jenom dneškem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

Zrušení projektu v praxi znamená, že ztrácíme evropské peníze na vytvoření CERT (Centrum pro boj s kybernetickou kriminalitou), tedy na vytvoření pracoviště, které nám fatálně schází. Namísto toho se MV tohoto pracoviště vzdává, přenáší ho na NBÚ, který na jeho vytvoření nemá dostatek peněz.

Dalším zásadním projektem byl audit všech činností, které MV dělá a spravuje. Zjistit, co se dělá duplicitně či zbytečně, jak systém práce a rozhodování zefektivnit, posílit zákaznický přístup a zlepšit zázemí kvalitním úředníkům. Od toho by se odvinula i organizace pracovních míst. Díky zrušení projektu opět resort vnitra přesně neví, co vše řeší, a zda to řeší opravdu efektivně.

Třetím stěžejním projektem, který byl bohužel zrušen, je expertní pomoc při racionalizaci práce policie, jejího výkonu a zefektivnění policejního sboru.

Odborníkům zvenku by se mnohem jednodušeji hledala "vata", nadbytečná byrokracie a místa pro místa než jen pracovníkům zevnitř policejního sboru. Všechny takto zjištěné úspory měly jít do provozu policie a jejího vybavení. Mrzí mě, že vedení resortu uvažuje pouze dneškem, žije ze dne na den, nepřemýšlí, kde efektivně uspořit v dalších letech, a kde z úspor podpořit policisty a hasiče ve výkonu.

Vedení MV rezignovalo na dlouhodobou vizi spojenou s významnou finanční úsporou a rozhodlo se riskovat, že nevyčerpá 113 milionu korun z Evropské unie. O další desítky milionu korun pak přijdeme tím, že bude třeba financovat Centrum pro boj s kybernetickou kriminalitou z českého rozpočtu.

Radek John

Dále čtěte:
Drastichová z VV dostala pokutu 10 tisíc za manipulaci s hlasováním 
Štětina (VV): Jdeme po cestě k legalizaci léčebného konopí ##PROFIL 1237##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bubeníček (KSČM): Tunel u Bíliny? Snad se naši vnuci dočkají

8:02 Bubeníček (KSČM): Tunel u Bíliny? Snad se naši vnuci dočkají

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tunelu u Bíliny.