Zahradil (ODS): Kalousek by se měl ovládat

27.09.2011 9:24 | Zprávy

Proti vulgárním výrokům ministra financí Miroslava Kalouska na adresu dvou europoslanců z ODS se ostře ohradil předseda europarlamentní frakce Evropských konzervativců a reformistů Jan Zahradil.

Zahradil (ODS): Kalousek by se měl ovládat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Europoslanci Hynek Fajmon a Ivo Strejček kritizovali ministra financí za slabou účast na pro Českou republiku klíčových jednáních ministrů financí sedmadvacítky. "Mezi evropskými ministry financí je Miroslav Kalousek zdaleka největším absentérem, a to v době, kdy se na jednáních ECOFIN probírají klíčové záležitosti," uvedli europoslanci ve svém prohlášení. "Považujeme tento 'absentérský' přístup českého ministra financí za naprosto nepřijatelný a škodlivý pro Českou republiku. Doufáme, že není způsoben faktem, že se současný český ministr financí není schopen se svými kolegy domluvit v žádném světovém jazyce." Za tato slova si oba europoslanci vysloužili od ministra financí označení "bezvýznamní idioti".

"Začíná to být vážný problém. Pan Kalousek již po několikáté v krátké době prokázal, že nemá své chování a výroky pod kontrolou," komentoval Kalouskovy výroky Jan Zahradil. "Ani klesající preference TOP 09 nemohou takové úlety ospravedlnit. Jejich pravou příčinu zná asi jen pan Kalousek a měl by s tím už konečně něco dělat. Bohužel ale nemá pod kontrolou ani svůj úřad, neboť náměstek Zídek, který jej na ministerských Radách zastupuje, tam hlásá věci, které nejsou v souladu ani s postoji samotného Ministerstva financí."

Ministr Kalousek se v pondělních Lidových novinách hájil, že radu ekonomických ministrů vynechal pouze jednou. Skutečnost je ovšem taková, že za poslední rok se osobně zúčastnil pouze sedmi ze třinácti zasedání.

Více:
Napadení europoslanci mají strach z Kalouska: Snad nám taky nenafackuje


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Šmírování

Četl jsem o návrhu evropské komise, kterým chce zavést plošné šmírování lidí a kontrolovat jejich osobní komunikaci. To jako vážně? Nemyslíte, že to už je hodně přes čáru? Co nějaká ochrana soukromí? A jak moc je reálné, že tento návrh komise projde? Bude se o něm nějak hlasovat? A jestli ano, jak s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Král (ODS): Proboha, pokud se nám nelíbí rozhodnutí jednoho soudce, je tu celá odvolací soustava

21:10 Král (ODS): Proboha, pokud se nám nelíbí rozhodnutí jednoho soudce, je tu celá odvolací soustava

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 26. června 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…