„Takovým je radost podvracet stát.“ Vidlák má vzkaz pro Koláře mladšího

28.08.2024 16:00 | Rozhovor

Europoslanec Ondřej Kolář na diskusi o strategické komunikaci a dezinformacích prohlásil, že svoboda slova má být upřena těm, kdo podvrací státní zřízení, stejně jako těm, kdo omezují svobodu druhého. „Mně se líbí ta jeho bezelstnost. Když má někdo jiný názor než on, je třeba ho omezit na svobodě slova,“ říká k tomu Vidlák alias Daniel Sterzik. A drze se přiznává: „Jasně že jeho státní zřízení podvracíme. A není to vůbec těžké. To jejich státní zřízení je poněkud prohnilé a lživé tak moc, že už si toho všimli i v Junge Front Heute.“ Volil ale i silnější slova.

„Takovým je radost podvracet stát.“ Vidlák má vzkaz pro Koláře mladšího
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Ukrajinu zkropil dosud největší ruský letecký útok. Cíleně mířený na energetickou infrastrukturu, přesněji řečeno na transformátory. Jak na podobné akce reagují vaši příbuzní na Ukrajině? Mě by to utvrdilo v nechuti k Rusům.

Všímáte si, že v poslední době je každý ruský útok ten největší od začátku války? Já tomu nějak nerozumím. Rusům už přece rakety došly, a pokud chtějí nějaké vyrobit, potřebují k tomu sehnat ukrajinské pračky. Naši největší vojenští odborníci tvrdí, že Rusové takové útoky nemohou opakovat, a zrovna včera dostala Ukrajina ještě čočku z druhé vlny.  

A to je přesně ten důvod, proč moji příbuzní nejvíc nesnášeli Rusy na začátku války. To byli bojechtiví, věřili v ty pračky a v brzké vítězství, Zelenskyj byl nejlepší a Evropská unie jim pomůže vyhrát. Teď, po dvou letech, už z každého náletu víc viní Zelenského než Putina. On jim totiž sliboval, že Rusové nic podobného nezvládnou, a naopak, že jen co přijdou americké zbraně, udělá ruskému řádění utrum. A vidíte, ruské řádění je čím dál tím horší, vítězství je vzdálenější a hřbitovy větší. To byste nevěřil, jak moc to tříbí mozek a k jakému závěru lidé dojdou. Moje teta se mi nedávno svěřila, že Zelenskyj je klaun...

Z České televize vyletěl ředitel sekretariátu generálního ředitele Součka, někdejší pražský primátor Igor Němec. Média ho proprala za to, že šel na Vlastenecké setkání v Příčovech, a Souček ho vyrazil pro „názorové neshody“. Jak to ovlivňuje vaši akci „Nekrm hydru“?

Nemáte na Igora Němce telefon? Mám chuť ho požádat, jestli by našemu projektu nedělal mluvčího. On teď má čerstvé zkušenosti s tím, jak snadné je přijít v dnešní liberální demokracii o práci, tak by se třeba chtěl trochu pomstít...

Nejhorší na dnešní době je, že vlastně ani nevíte, co se nesmí. Teoreticky se smí všechno, ale v praxi je to jinak, a tahle nejasnost způsobuje, že je lepší rychle podepisovat nové anticharty na podporu Foltýna, než riskovat vyhazov. Já jsem například od Igora Němce neslyšel nikdy jediné dezolátské slovo. Co slovo, já vůbec nevěděl, že je dezolát, a vlastně jsem ani nevěděl, že ještě existuje. Nemám ho zafixovaného, že by někde hlásal podobně závadné věci jako já. A vidíte, dneska stačí, že vás někde zahlédne Milion chlívek a jste nezaměstnaný.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polanský

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kolář je povoláním syn. Jinak ubožák rozumu mdlého., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRhino , 28.08.2024 16:27:45

|  20 |  0

Další články z rubriky

Povodně: Ublížili jsme krajině. Tohle politici zničili, ukazuje ekolog

4:41 Povodně: Ublížili jsme krajině. Tohle politici zničili, ukazuje ekolog

Je nyní kolem povodní humbuk, strašení lidí či předvolební rétorika? Nezabýváme se příčinami škod, …