Kolik toho ještě Evropa ztratí? Poslanec od Salviniho o Leyenové, migraci i Green Dealu

28.06.2024 9:51 | Rozhovor

„Zelená dohoda pro Evropu zabíjí evropský průmysl a dostává nás zcela do područí Číny. A to bez skutečných přínosů pro globální životní prostředí,“ sdělil ParlamentnímListům.cz italský poslanec Simone Billi, který je členem strany Liga vedené Matteem Salvinim. Žije ve Švýcarsku a vybrali ho voliči z tamním obvodu. V italské Poslanecké sněmovně je totiž dvanáct poslanců voleno Italy žijícími v zahraničí.

Kolik toho ještě Evropa ztratí? Poslanec od Salviniho o Leyenové, migraci i Green Dealu
Foto: Archiv SB
Popisek: Italský poslanec ze strany Liga Simone Billi

Příští Evropský parlament by se měl inspirovat v Itálii a dohodnout se na spolupráci všech pravicových stran,“ řekla před eurovolbami premiérka Giorgia Meloniová. Není to jen sen?

Není. Spolupráce mezi středopravými stranami poroste i v Evropě. V Itálii je středopravá koaliční vláda silná a velmi dobře spolu vycházíme. Je to levice, která je rozdělená a prosazuje politické návrhy proti zájmům evropských národů. Například zastavení prodeje spalovacích motorů od roku 2035, další eurozelené pošetilosti, chemické potraviny a hmyz.

Co dobrého a naopak špatného přinesly výsledky eurovoleb?

Pravý střed posílil a my budeme moci pracovat lépe a lépe tím, že budeme prosazovat své nápady a návrhy. Negativní věci nevidím, protože silně rosteme. Jsme jednotní a stabilní. Budoucnost pravého středu v Itálii a Evropě je tedy velmi pozitivní.

Premiérka Meloniová se i v Evropské unii stává velmi vlivnou političkou. Povede Ursula von der Leyenová i nadále Evropskou komisi?

Diskuse probíhají, nelze dělat rozumné předpovědi. Podívejme se na výsledky konzultací.

Itálie by chtěla přesunout migranty do Albánie. Jak by to mohlo fungovat?

Ano, část migrantů bude alespoň dočasně přesunuta do Albánie, aby to fungovalo jako brzda.O podobných řešeních přemýšlí ale i Německo a další evropské země.

Do jaké míry je zelená dohoda ve své současné podobě budoucností Evropy?

Absolutně není! Zelená dohoda pro Evropu zabíjí evropský průmysl a dostává nás zcela do područí Číny. A to bez skutečných přínosů pro globální životní prostředí. Emise CO2 v EU jsou kolem 6 %.

A o kolik je můžeme snížit pomocí zeleného nového údělu? Výsledkem bude, že nula od nuly pojde! O kolik více však budou stát solární panely a baterie vyrobené v Číně? Kolik pracovních míst v Evropě ztratíme? Kolik průmyslových odvětví se uzavře kvůli zelené dohodě?


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 22 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kdo volil Nerudovou a další co podporuji zelený fa???????, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekarelhrabě , 28.06.2024 11:52:47
Kde je volili tam až zakáži vjezd aut do měst a vezmou migranty do svých domu a bytu a to tak demokraticky jak se chová tato vláda bez diskuzi ?

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Takový český Biden.“ Markéta Šichtařová ukázala na Drahoše. Ano, také kandiduje

18:21 „Takový český Biden.“ Markéta Šichtařová ukázala na Drahoše. Ano, také kandiduje

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Před poslední prezidentskou volbou u nás Václav Klaus rezolutně odmítl …