Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

26.07.2024 16:59 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká zcela jasně komentátor Tomáš Vyoral ohledně konce pořadu 168 hodin. Podle něho by se vůbec nic nestalo, kdyby spolu s ním byly zrušeny i otázky Václava Moravce, Reportéři ČT nebo Interview ČT24. A ohledně konce 168 hodin upozorňuje na jednu věc: „Jejich obsah vytvářejí lidé a ti v ČT zůstávají bez jakéhokoliv postihu a sebereflexe. Tedy i Fridrichová bude ve své indoktrinaci pokračovat. Jen v rámci jiného pořadu či formátu.“

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Biden zjistil, že už to nechce dělat. Tedy být znovu prezidentem. Což oznámil přes internet, takže se pak dlouho spekulovalo, zda mu náhodou někdo už nevedl mrtvolnou ruku. Co myslíte, kdyby prezident takhle ze závodu odstoupil v jiné zemi, myslíte, že by byla dávána jako příklad demokracie?

Vždy by záleželo zejména na táboře, do něhož onen prezident patří. Pokud by patřil tak jako Biden do toho „správného“, pak by byl glorifikován jako hrdina, který odešel v nejlepším a se ctí. Byť svůj odchod oznámil na internetu a ještě zakamuflovaný někde za silnými zdmi pod zástěrkou nákazy covidem. Víte, ona už samotná první prezidentská kandidatura – nemluvě už o onom evidentně falešném vítězství – Bidena coby už tehdy senilního staříka působila minimálně na mě komicky a neuvěřitelně. A Bidenovo „rekordní“ vítězství mě toho času jen utvrdilo v tom, že tohle všechno, ale opravdu všechno je jen divadlo pro nás – věčné otroky, dělníky… – doplňte si, co chcete – režimu. Ať už je v danou chvíli jakýkoliv. Jak budu donekonečna opakovat slova klasika: kdyby volby něco změnily, už dávno by je zrušili. Nebo snad věří někdo tomu, že by senilní stařík skutečně vedl jednu z nejmocnějších zemí světa a měl k dispozici takzvaný jaderný kufřík? Dle řady reportáží zveřejňovaných i samotnými pologramoty mediálního hlavního proudu měl Biden už tehdy problém rozeznat záchodovou mísu od ledničky, ne tak nyní, kdy zřejmě už vůbec netuší, která bije.  

Pak je tu Kamala Harrisová, v jejíž prospěch Biden odstupoval. V minulých primárkách šla z kola ven jako jedna z prvních, její největší kvalifikací je, že je černá a je žena. Jaké nadšení takový kandidát asi vzbudí u voličů?

Nevím, zda je Harrisová už potvrzena. Z toho, co jsem zaznamenal, tak ji Bidenovi vodiči – neb pochybuju o tom, že by sám Joe byl schopen napsat smysluplnou větu, když ji není schopen skoro ani přečíst – zatím jen tak zlehka, aby nemuseli vracet finanční prostředky získané na kampaň. Trochu mě překvapuje, že zatím nedokopali do čela například Michelle Obamovou, o níž se hodně mluvilo a která by měla určitě daleko vyšší preference než Kamala. Jinak výše zmíněná kvalifikace komunistky Kamaly je myslím v současnosti naprosto dostatečná a o voliče prakticky vůbec nejde. Tedy o jejich hlasy ne. Jak říká můj kamarád, s čímž naprosto souhlasím: důležité není, jak voliči odvolí, ale jak se to spočítá. A to už je plně v rukou počítačů, jedniček a nul a programátorů, kteří vám naprogramují cokoliv, co chcete.

Zpátky do Čech. Eurokomisařem se za Česko stane vynálezce „závětrných elektráren“ Jozef Síkela. Komentátorka a analytička Lenka Zlámalová soudí, že pokud se musel nominovat komisař ze STAN, Síkela je nejméně špatný.  Reálně, bude Síkela mít na něco vliv?

Je prakticky úplně buřt, jestli eurokomisařem za Českou republiku bude Vyoral, Ferda Mravenec, Maryčka Magdonova, Síkela nebo jiný soudobý politruk. Vliv bude mít pouze na obsah své peněženky a bankovního konta. Stejně jako v našem parlamentu i v politbyru EU jsou politici pouze maňásky, které mají kolem prstů omotané jiní, mocnější, na které světlo reflektorů nedopadá přímo, nebo vůbec.

Poláci si dupli, konkrétně že Ukrajinu nepustí do EU, dokud nebude vyřešen problém s ukrajinskými nacionalisty, kteří za druhé světové války pozabíjeli asi 100 000 Poláků ve Volyni. Co myslíte, couvne Zelenskyj a nechá Poláky „šáhnout“ na mytologii Ukrajiny?

To bude záležet jen na tom, co mu povolí, poradí, nařídí jeho páni ze zámoří. Myslím, že zatím ještě nenazrál čas na denacifikaci junty v čele se Zelenskajou Grétou, která v současné době vede Ukrajinu – do záhuby. Nicméně ono polské dupnutí jsem nezaznamenal a trochu mě překvapuje. Neb Poláci, Ukrajinci a vlastně i my Češi, Moraváci a Slezané máme v čele lokaje a vazaly kolaborující v zájmu stejných pánů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přesně popsán současný hnus. Nenajdeš oblast, která nevyvolá pocit na zvracení, nebo defekaci., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefuki , 26.07.2024 17:30:54

|  16 |  0

Další články z rubriky

Nebuďme geopoliticky naivní, říká pro PL Peter Weiss. Ukrajina má EU co nabídnout

0:01 Nebuďme geopoliticky naivní, říká pro PL Peter Weiss. Ukrajina má EU co nabídnout

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Sedm let byl Peter Weiss slovenským velvyslancem v Praze. Jedna z nejvýraznějších …