USA způsobily mnoho válek a neštěstí, nemají právo kázat o demokracii. U Sorose vidím něco patologického podobně jako u Havla. Poslanec KSČM hovoří i o Babišovi a imigrantech v ČR

11.05.2018 11:10 | Zprávy

ROZHOVOR „USA by měly být tou poslední zemí, jejíž představitelé by měli nyní kázat ‚morálku‘ a mít plná ústa ‚demokracie a lidských práv‘. Od 2. světové války rozpoutaly a vedly desítky rozličných konfliktů a způsobily na planetě mnoho lidského neštěstí, přičemž tou nejstrašnější agresí byla ta, kterou máme stále ještě v paměti, ve Vietnamu. Tam jim používání chemických zbraní na civilistech, a to i dětech, zase až tolik nevadilo,“ říká poslanec KSČM Jiří Valenta.

USA způsobily mnoho válek a neštěstí, nemají právo kázat o demokracii. U Sorose vidím něco patologického podobně jako u Havla. Poslanec KSČM hovoří i o Babišovi a imigrantech v ČR
Foto: Archiv J. Valenty
Popisek: Poslanec Jiří Valenta

V poslední době se opět píše o řadě útoků, které mají na svědomí cizinci. Čteme o brutálním znásilnění turistky, napadení číšníka, kterému jde o život. V tomto konkrétním případě, kdy napadla sedmičlenná skupina zaměstnance restaurace, reagovala policie pomalu, když útočníky chytila až na letišti? Šlo o nizozemské občany údajně tureckého původu. Jak je to s naší bezpečností?

Nejprve to začal exministr vnitra Chovanec, nyní pokračuje pan předseda vlády v demisi Babiš. V čem? V tom, že rádi ke své argumentaci nadužívají větu, že ČR byla v roce 2016 vyhlášena šestou nejbezpečnější zemí světa. No, to je pro mne takové tvrzení, jak jsem již říkal, jako že Miroslav Kalousek je tím nejlepším ministrem financí. A český občan by tomu měl přece automaticky věřit, když byl takto tahoun TOP 09 vyhlášen a oceněn ve Washingtonu.

Bezpečnost občanů se zde ovšem trvale zhoršuje, možná ubývá krádeží, snad i daňových deliktů, ale co se týče ohrožení života a zdraví, tak to se, alespoň podle mého názoru, zhoršuje. Současně roste i brutalita při páchání těchto trestných činů. Je trochu s podivem, že když jsme dříve „takto údajně bezpečnou“ zemí ještě nebyli, tedy před Chovancem a Babišem, tak jsme v ulicích neměli čest vidě „luxus“ po zuby ozbrojených samopalníků či jsme neregistrovali betonové zátarasy k ochraně před úmyslným najetím auta do davu lidí apod.

Také asi všichni cítíme, jak se k nám pozvolna blíží typický produkt západní společnosti, kterým jsou hromadní vrazi střelnými zbraněmi ve školách, ale i jinde, nebo například bomboví sebevražední útočníci. Ale ty bych Americe a jiným exportérům vlastního typu demokracie až tolik zase nevyčítal, i když jsou to právě oni, kdo svojí expanzivní zahraniční politikou k tomuto nebezpečnému fenoménu, mírou vrchovatou, přispívají.

Bezpečnost českého občana může být také časem ohrožena nezodpovědnou migrační politikou státu, přičemž již i někteří cizinci, a to dokonce z členských států EU pracující u nás, nám zde svým asociálním, někdy až antisociálním, jednáním dávají pořádně zabrat. Kriminální jednání Holanďanů v Praze bylo typickým projevem lidí získaným z vžitého pocitu západoevropské nadřazenosti a nedotknutelnosti a tak trochu se obávám, aby jejich přísné potrestání se nestalo jen mým „zbožným“ přáním, neboť naše vláda se skutečně již dlouhodobě k tradičním státům EU naopak chová velmi podřízeneckým způsobem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drahota. Můžeme skončit jako na Kubě, varuje odborník. Elektroauta problém nevyřeší

22:03 Drahota. Můžeme skončit jako na Kubě, varuje odborník. Elektroauta problém nevyřeší

Že zelený „přílepek“ zdraží benzin o 2 koruny za litr, to je spíše optimistický předpoklad, skutečno…