Velký úspěch završil kauzu předvolání Češky za kritiku Fialy. Vidlák se raduje

04.09.2024 8:29 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN Zdá se, že alternativní média už dokážou dělat dostatečný humbuk, aby musel reagovat i ministr vnitra, povšiml si Daniel Sterzik alias Vidlák. Populární bloger nyní pomáhá europoslanci Ondřeji Dostálovi a díky tomu přináší i zážitek z Bruselu, a hned s europoslancem Ondřejem Kolářem.

Velký úspěch završil kauzu předvolání Češky za kritiku Fialy. Vidlák se raduje
Foto: Screen Facebook
Popisek: Předvolání za texty s negativním obsahem vůči vládě

Posledně jsme tu řešili, že europoslanec Kolář by omezil svobodu slova těm, co podvracejí státní zřízení. Ozvali se proti mnozí, i koaliční kolega. A on evidentně chybu nevidí, ještě považuje své kritiky za „svině“ a „dezolátní chlívek“. No budiž. Ale ještě jednou: On mluví o „podvracení státního zřízení“. To je strašné slovo. Co se děje, že zastánci Fialovy vlády volí terminologii horší než za Brežněva?

Tohle je vždycky v dějinách stejné. Prostě nám zase jednou zvítězila ideologie nad rozumem. Europoslanec Kolář si  spolu s dalšími liberály myslí, že když zastává ty správné hodnoty, tak prosperita a svoboda přijdou samy. S tím přece vyhráli volby, ne? Zavládne tady konečně slušnost, nebudou tu ti zlí Babišové... hodnotová politika přinese vyrovnaný rozpočet, hospodářskou prosperitu a šťastné euroobyvatelstvo. Vidíte někde prosperitu? Vidíte někde vyrovnaný rozpočet? Hodnoty europoslance Koláře za to samozřejmě nemohou, takže je jasné, že za to může nějaký sabotér, co jim to státní zřízení podvrací.

A pak už je jen krok k tomu, aby každá kritika byla sabotáží napojenou přímo na Putinův ďábelský režim. Nikdy je nenapadne, že se to hospodářství musí prostě umět a oni jsou příliš hloupí, než aby mu porozuměli. 

Proti dodávkám zbraní na Ukrajinu je už snad polovina občanů, dle průzkumů. Vláda má mizernou podporu. Uvědomují si, proti jak velké části veřejnosti stojí, možná proti většině? Já nechápu, proč nevolí pokornější a vysvětlující tón. Místo toho „souhlas, jinak jsi svině a dezolát“.

Pokora... pokora... á už jsem si vzpomněl. To je takové to, že si o sobě moc nemyslíte, uznáváte, že jste člověk omylný a i když s někým nesouhlasíte, hájíte jeho právo na názor. Když nemáte pokoru, je snazší říkat druhým, že jsou svině. Odpadne vám pracné a nepříjemné analyzování vlastních chyb. Vždyť oni se na to vládnutí tak těšili. Tak si byli jistí svou genialitou... A lidi jim to neberou. Je na čase obrátit volby. Vláda by si mohla rozpustit svůj národ a zvolit si nový. Ach, pardon, oni už to dělají. Rozpouštějí ho rozvracením rodiny a masovou migrací rychleji, než bys řekl Bertold Brecht. 

Vy můžete potkat pana Koláře mladšího na chodbách europarlamentu, kde budete pracovat pro Ondřeje Dostála. Co mu řeknete, až ho potkáte?

No, zrovna včera jsme mu s Ondrou Dostálem řekli „dobrý den“. Ale prošel kolem nás jako Zorro Kamenná tvář. Příště bych mu mohl zkusit říct „Sláva Ukrajině“. Třeba se postaví do pozoru a ukáže nám, jak vysoko vyskočí jeho pes. Když už zavádí ty praktiky opsané z manuálů Třetí říše... 

Odbory státní správy chtějí přidat a vláda dala návrh, který je neuspokojil. Vláda chce prý přidat těm nízkopříjmovým. Premiér Fiala řekl, že buď vezmou to, co se nabízí, nebo nebude nic. A teď, babo, raď: Nemáte rád tuto vládu. Ale jistě ani nemilujete úředníky. Co vám z toho vychází?

Tady je to jednoduché... odbory nakonec kývnou, protože jinak zase přijde nějaká paní Mazancová z TOP 09 a bude se od jejich požadavků distancovat. Případně přijde na pódium Středula a v té chvíli nepřijdou lidi. Takže já bych také úředníkům doporučil, ať vezmou, co se dává, protože pokud by došlo na skutečně nebezpečný protest, přidají se proti odborům i média, a to by si (sebe)Středula nemohl budovat svou image. Radikalizaci odborářů bych uvítal, ale zatím k tomu žádné signály nevidím. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ukrajina, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehodo , 04.09.2024 9:17:17
Ano Ukrajina vyhraje, i když prohraje... Vyhrají veškeré zbrojařské koncerny s překupníky ropy a plynu...

|  16 |  0

Další články z rubriky

Fialova čistokrevná manipulace. Šichtařová a pravda o emisích

17:15 Fialova čistokrevná manipulace. Šichtařová a pravda o emisích

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Premiér Petr Fiala přislíbil, že se Česká republika pokusí revidovat sy…