Vládní kolaboranti chtějí rozbít Visegrád a ukončit naši suverenitu. Okamura přidává i jména

22.02.2022 16:21 | Rozhovor

Termín „právní stát“ je účelový klacek Bruselu na neposlušné státy hájící národní suverenitu a tradiční hodnoty. A řada koaličních politiků tento klacek ráda využívá taky, protože nic jiného nedovedou. Tomio Okamura zmínil i klimahyterickou politiku, která prodražuje lidem elektřinu.

Vládní kolaboranti chtějí rozbít Visegrád a ukončit naši suverenitu. Okamura přidává i jména
Foto: Screen: Facebook T. Okamura
Popisek: Tomio Okamura

Tento týden byla svolána mimořádná schůze Sněmovny, aby se projednala pomoc lidem zasaženým rostoucími cenami energií a podpora podnikatelským subjektům v souvislosti s výskytem koronaviru…

Vláda pětikoalice Petra Fialy odmítá řešit zdražování energií, potravin a bydlení. Proto byla svolána mimořádná schůze Sněmovny, ale Fialova vláda na ní opět žádné řešení nepředstavila. Je to katastrofálně neschopná vláda.

Odpovědnost za řešení zdražování nese nejen vláda, ale také Evropská unie, jelikož kvůli unijní klimahysterické politice a jejímu systému emisních povolenek se uměle zdražují energie. Na vině je i Německo, které odstavilo jaderné elektrárny, a tím roste cena elektřiny. Na vině jsou i ti, kteří vyvolávají konflikt s Ruskem, což zvyšuje cenu plynu. Na vině je i minulá vláda Andreje Babiše, která souhlasila s Green Dealem Evropské unie, a na vině i je vláda současná, která Green Deal podporuje a podporuje i systém emisních povolenek.

Fialova vláda koalice se k řešení těchto problémů dlouhodobě staví zády a nepředstavila žádný plán opatření proti inflaci, rostoucím cenám energií a potravin. Vlády Maďarska, Polska a Slovenska přitom byly schopné nalézt včas účinnou pomoc. Polská vláda od 1. února na půl roku zavedla nulovou daňovou sazbu (DPH) pro základní potraviny. Nulovou daňovou sazbu mají navíc od února do července i umělá hnojiva, jejichž cena má také přímý vliv na ceny potravin.

V Maďarsku byly dočasně zmrazeny úrokové sazby u hypoték a byly stanoveny stropy cen pohonných hmot a ceny některých základních potravin. Na Slovensku tamní vláda zastropovala na tři roky ceny energií, a ušetřila tím slovenským domácnostem v peněženkách 30 miliard korun.

Toto je podle SPD cesta, jak pomáhat občanům, aby nemuseli nakupovat v Polsku. Slušní a pracující občané musejí kvůli vládě platit čím dále vyšší daně, ale nepřizpůsobiví i nadále dostávají neadresné sociální dávky téměř na všechno. To SPD odmítá! Dlouhodobým řešením je ale opustit systém emisních povolenek, opustit Green Deal, vystoupit z EU a budovat svou energetickou bezpečnost.

Česká vláda nedělá pro občany vůbec nic. Její nečinnost přichází občany pěkně draho. Hlavně že si ale vládní politici přidali na platech...

Začíná se projednávat zákon o státním rozpočtu…

Konečně! Česká republika se kvůli současné vládě nachází stále v tzv. rozpočtovém provizoriu, což znamená, že většina resortů nemůže provádět platby na případné investice a nákupy, protože mohou čerpat pouze dvanáctinu z loňského rozpočtu každý měsíc. Hnutí SPD nechce, aby země i nadále hospodařila v rozpočtovém provizoriu. K vládou navrženému státnímu rozpočtu máme řadu závažných výhrad, a proto podáme celou řadu pozměňovacích návrhů.

Zastáváme také názor, že státní rozpočty by měly být (pokud možno) vyrovnané anebo přebytkové. Nechápeme, proč se ve Sněmovně neprojednával návrh státního rozpočtu zpracovaný předchozí vládou standardně již v závěru loňského roku, když rozdíl ve výdajích oproti minulému rozpočtu činí pouhých 1,79 % (34,5 miliardy korun).

Odmítáme návrh, podle něhož většinu z těch 34 miliard chce vláda ušetřit na nepedagogických pracovnících, policistech, hasičích, vojácích, snížením slev na jízdném pro studenty a seniory, seškrtáním veřejných investic a dále faktickým snížením plateb za zdravotní pojištění státních pojištěnců, což zhorší dostupnost zdravotní péče pro všechny občany. Současná vláda si přitom vytvořila tři nové ministerské posty a zřídila pro ně dalších 74 pracovních míst na Úřadu vlády, aby „zaměstnala“ svoje „zasloužilé“ členy, ale přitom třeba vnitro bude muset opět odsunout nákup nových hasičských vozů, na které hasiči čekají roky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Orgáni, Koudelkové, čučkaři... Vidlák si je vychutnal. S přehledem

10:45 Orgáni, Koudelkové, čučkaři... Vidlák si je vychutnal. S přehledem

VIDLÁKŮV TÝDEN Slušný občan s policií nekolaboruje. Toho názoru je moravský bloger, aktivista a země…