Hanácký ministr práce: Kalouska a Drábka bych hnal na pole orat

26.09.2012 19:40 | Zprávy

JINÝMA OČIMA Lidé jako pan Kalousek tu léta kradou a dnes nám říkají, ať šetříme. Drábkovy sKarty jsou nedořešené – i moje slepá babička si bude muset chodit do bankomatu pro peníze. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz to řekl šestatřicetiletý ministr práce a sociálních věcí Hanácké republiky Tomáš Kozlíček s tím, že až Hanáci získají větší vliv, tak si na tyto politiky posvítí a poženou je na pole orat.

Hanácký ministr práce: Kalouska a Drábka bych hnal na pole orat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek a Jaromír Drábek na sněmu TOP 09

Co je vlastně cílem Hanácké republiky?

Obchůdky na Svatém Kopečku u Olomouce, které mají svoji bohatou historii, začaly pomalu upadat. V jednom z domů, kde jsou tyto krámky, se také narodil známý český malíř a autor olomouckého orloje Karel Svolínský. Chceme proto pomoci zdejším podnikatelům a vtipnou formou zviditelnit Hanou, protože jsme přesvědčeni, že má návštěvníkům, co nabídnout. Byla by škoda to tu nechat dále skomírat. Nesnažíme se ale kopírovat Kraví Horu nebo Valašské království, kde již něco podobného vzniklo. Mrzí mě, že spousta lidí odchází z regionu pryč, protože tu nevidí žádnou perspektivu, ale Haná je krásná.

Uvažujete třeba o odtržení od Česka a nezávislosti? Co by vás k takovému kroku přimělo?

Když se dívám, co se tady v té zemi děje, tak nevím. Haná byla dřív úrodnou zemědělskou oblastí a bohatým regionem. Dnes je tu vysoká nezaměstnanost, všude se jen pěstuje řepka. Je to děs. Chceme, aby se Haná postavila znovu na nohy, proto se snažíme hlavně oživit turistický ruch, ale o odtržení v tuto chvíli neuvažujeme.

Jste ministrem práce a sociálních věcí Hanácké republiky. Proč jste se jím stal právě vy? Jaké k tomu máte předpoklady?

Jsem v invalidním důchodu, takže do této problematiky vidím z pohledu člověka se zdravotními problémy. Jsem denně v kontaktu s lidmi, kteří jsou na tom podobně. A nemáme to jednoduché. Ještě se uvažovalo, že bych mohl být ministrem zdravotnictví, protože mám letité zkušenosti i s doktory, ale od toho se nakonec upustilo.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…