Páni kandidáti TOP 09, co jste říkali lidem na Kalouska s Drábkem?

12.10.2012 12:38 | Zprávy

Vládní TOP 09 ve spojenectví se STAN dosud měla v Senátu dva své zástupce, ale oběma letos šestiletý mandát vyprší. A tak je na kandidátech zaštítěných Karlem Schwarzenbergem, aby dosavadní počet minimálně udrželi, ne-li navýšili. V kampani ale museli od občanů čelit kritice za počínání jejích ministrů Miroslava Kalouska a Jaromíra Drábka.

Páni kandidáti TOP 09, co jste říkali lidem na Kalouska s Drábkem?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek a Jaromír Drábek na sněmu TOP 09

„Chtěl bych voliče požádat, aby se na to proboha nevykašlali a šli volit. Všichni dobře víme, kolik času pak hlavně u piva věnují nadávání na politiku. Já jim proto říkám, že kdyby setinu času, který potom pronadávají u piva za následující volební období, věnovali tomu, že si seženou informace a půjdou volit, tak by to bylo fajn,“ říká pro ParlamentníListy.cz Stanislav Berkovec, kandidát TOP 09 do Senátu za volební obvod 29 – Litoměřice.

„Lidem bych doporučil, aby se uklidnili a soustředili se na to, že tyhle volby jsou především krajské a tam celostátní témata nepatří. V Karlovarském kraji, který měla poslední čtyři roky na starosti ČSSD, se toto volební období příliš nepovedlo, tak od problémů kraje chce odpoutat pozornost k celostátním tématům,“ prohlašuje pro ParlamentníListy.cz Petr Zahradníček, který je nejen kandidátem TOP 09 ve volebním obvodu 2 – Sokolov, ale i dvojkou její krajské kandidátky v Karlovarském kraji.

Jiná cesta než uskromnění dál nevede

Mnozí voliči si TOP 09 spojují především s působením jejích ministrů Miroslava Kalouska a Jaromíra Drábka. „Sám jsem přesvědčen o tom, že oba tito pánové dělají svou práci dobře. Ale pro veřejnost představují ty, kteří se jim snaží brát dávky a vůbec je finančně omezovat. Snažil jsem se proto vysvětlovat, že jsme zkrátka ve finanční a hospodářské krizi a musíme urgentně řešit dluhy z minulosti. Musíme se uskromnit, protože jiná cesta – než poněkud vyšší daně nebo restrukturované sociální dávky – dopředu není,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Bedřich Moldan, kandidát do Senátu za volební obvod 47 – Náchod.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Ing. Jana Krutáková byl položen dotaz

Jak bude to zálohování fungovat v praxi? A je to už definitivní věc?

Dobrý den, to budu muset pet lahve nebo plechovky vracet v původním stavu, tzn. nesešlapané apod.? Někdo tvrdí, že budou muset dokonce mít i etiketu. To jako fakt? Proč se ptám na tu deformaci, jestli je to tak, tak nevím, kde je mám skladovat a vůbec mi celý ten systém záloh přijde nesmysl. Podle m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…