Aerovka Jazz Fest oživí podzimní Kopřivnici

10.10.2024 16:14 | Tisková zpráva

Velký sál Katolického domu v Kopřivnici se již počtvrté rozezní jazzovými tóny v rámci Aerovka Jazz Festu. Ve dnech 11. a 12. října se na pódiu představí špičkoví interpreti nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Návštěvníci se mohou těšit na pět koncertů, které slibují rozmanité formy jazzové hudby.

Aerovka Jazz Fest oživí podzimní Kopřivnici
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Mezi letošními vystupujícími najdeme známá jména, jako jsou Alf Carlsson & Jiří Kotača, Jana Koubková, Martin Galia & přátelé, kapela Dunaj, Jana Vébrová, Noisy Pots a Tanita Yankova. Aerovka Jazz Fest, nesoucí podtitul Jazzový festival Zdeňka Petra, si letos zároveň připomíná významné výročí – 30 let od úmrtí kopřivnického rodáka Zdeňka Petra, uznávaného skladatele a hudebního režiséra.

Zvláštním momentem festivalu bude udělení Ceny Zdeňka Petra za mimořádný přínos dobré hudbě. Letos toto prestižní ocenění získá Miloň Čepelka, který byl dlouholetým přítelem a spolupracovníkem Zdeňka Petra. Cenu převezme z rukou jeho syna Jiřího Petra před zahájením festivalu v Praze.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

97%
0%
hlasovalo: 8958 lidí

Po oficiálním zakončení festivalu bude následovat sobotní jam session v prostorách Katolického domu, kde budou mít návštěvníci možnost setkat se s muzikanty a užít si uvolněnou atmosféru plnou improvizace. Aerovka Jazz Fest opět přinese spojení klasických i experimentálních jazzových prvků v podání českých i zahraničních umělců a slibuje nezapomenutelné hudební zážitky pro všechny milovníky jazzu.

Line-up Aerovka Jazz Fest 2024

Pátek 11. 10.
18:00 Martin Galia & přátelé 
20:00 Alf Carlsson & Jiří Kotača 
22:00 Dunaj & Jana Vébrová 
Jam session

Sobota 12. 10.
18:00 Jana Koubková Quartet
20:00 Noisy Pots & Tanita Yankova
Jam session

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Nálepkování + Ukrajina

To jste si všiml až teď, že vláda nálepkuje a uráží všechny, kdo se vysloví proti její politice a dělá vše, aby potlačila možnost, aby lidé mohli vyjádřit své názory, které se vládě nehodí a nelíbí? A k té Ukrajině. Upřímně je mi ji líto. Tak dlouho bojuje, spousta lidí zemřelo a výsledek je, že by ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Replika trojplošníku Sopwith Triplane byla pokřtěna

19:06 Mladá Boleslav: Replika trojplošníku Sopwith Triplane byla pokřtěna

Velkou událostí se stal v pondělí 7. října slavnostní křest a první veřejný let repliky trojplošníku…