Brněnské dny pro zdraví se těší na své návštěvníky

27.09.2011 9:00 | Zprávy

Tak jako každý rok je i letos pro všechny Brňany, kteří se zajímají o zdravý životní styl, připravena kampaň Brněnské dny pro zdraví.

Brněnské dny pro zdraví se těší na své návštěvníky
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Jejím organizátorem je již sedmnáctým rokem Kancelář Brno - Zdravé město Magistrátu města Brna. Jedná se o nejrozsáhlejší festival akcí na podporu zdraví v Brně, který se uskuteční ve dnech od 23. září do 2. října 2011.

„V letošním roce zahrnují Brněnské dny pro zdraví přes 90 akcí, jejichž cílem je motivovat a inspirovat obyvatele Brna, jak se dá žít v městském prostředí zdravěji. Program nabízí nejvíce akcí zaměřených na různé typy pohybových aktivit, ale zahrnuta jsou také témata z oblasti psychologie a vztahových záležitostí, které se rovněž velkou měrou podílejí na pohodě a zdraví člověka," uvedla vedoucí KBZM Ivana Draholová.

Brněnské dny pro zdraví jsou hlavní kampaní pořádanou v rámci projektu Brno - Zdravé město a na její přípravě se podílí desítky občanských sdružení, sportovních klubů a odborných organizací. Program je cíleně koncipován tak, aby pokryl potřeby řady rozmanitých skupin - rodin s dětmi, seniorů, zdravotně postižených a podobně. Nabídka pohybových aktivit vychází ze specifických potřeb návštěvníků - např. jóga při diabetes, lekce baletu a španělského tance, cvičení taoistického tai chi nebo ukázky tzv. severské chůze.

Zájemci budou mít také možnost setkat se v Knihovně Jiřího Mahena s Jiřím Dalerem, olympijským vítězem z Tokia 1964 v cyklistice, a vyslechnout si tipy a rady, jak se udržovat v kondici, určené aktivním sportovcům.

Zdraví každého jedince je však ovlivňováno také psychikou a sociálním prostředím. Proto jsou v programu zahrnuty také např. přednáška pro rodiče o hyperaktivitě dětí, poradenství v oblasti péče o dítě po rozchodu rodičů či představení nového projektu „Mosty", zaměřeného na navazování nových kontaktů a přátelství ve středním a vyšším věku.

Návštěvníci mohou dále využít konzultace v oblasti zdravotního poradenství, odvykání kouření či snižování nadváhy a seznámit se s nabídkou pomůcek a produktů pro podporu zdraví. Vzhledem k tomu, že v Brně stále narůstá populace seniorů, počítá program i s nabídkou akcí určených této věkové skupině. „Procházka Brnem za Jurkovičem" nabídne zájemcům putování centrem města za architektonickými památkami, „Fit v každém věku" přiláká zájemce o cvičení ve středním a seniorském věku a „Den paměti" umožní osobám starším 60 let otestovat si paměť a odhalit případné počátky vážnějších onemocnění, jako je např. Alzheimerova choroba.

Kompletní program Brněnských dnů pro zdraví 2011 a další materiály související s kampaní najdete na www.zdravemesto.brno.cz

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

19:10 Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

Sdílené elektrokoloběžky, které se v Hradci Králové pokoušely usadit, už podruhé neuspěly. V prvním …