Bruntál: Nový česko-polský projekt nabídne pestrou škálu akcí a aktivit pro rodiny i jednotlivce

12.10.2024 11:17 | Tisková zpráva

Město Bruntál ve spolupráci s polským partnerem z Prudniku zahájilo v září letošního roku realizaci nového projektu „Bruntál ¦ Prudnik - Srdce boří hranice“, který představuje významný krok k posílení spolupráce mezi těmito městy.

Bruntál: Nový česko-polský projekt nabídne pestrou škálu akcí a aktivit pro rodiny i jednotlivce
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Díky projektu uskutečníme společenské, kulturní, vzdělávací a sportovní akce pro širokou veřejnost. Proběhnou zábavné aktivity pro celou rodinu, taneční, jógové a kulturní akce, sportovní hry a soutěže, rukodílné a kulinářské workshopy, jazykové kurzy polštiny, exkurze, poznávací výlety a další společenské události, které přispějí k vzájemnému poznávání obou měst a jeho obyvatel.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

97%
0%
hlasovalo: 13256 lidí

Na začátku září proběhlo úvodní setkání projektového týmu s představiteli města, se zástupci oddělení sociálních služeb, oddělení kultury a dalších subjektů, kteří budou do realizace projektu zapojeni. Jedná se například o Středisko volného času Bruntál, Centrum sociálních služeb pro seniory Pohoda nebo spolek Aktivní senioři.

První akce, která ve spolupráci s polskými partnery proběhne, je zaměřena na zvířecí říši. V pátek 22. 11. 2024 proběhne v prostorách Střediska volného času, Školní 2 včetně suterénu ve Stanici přírodovědců zábavný den pro celou rodinu „Zvířata a jejich svět“. Čeká na vás krmení zvířátek, pohled na zvířátka pod mikroskopem, plnění zábavných úkolů a interaktivní hry.

Celkový rozpočet projektu činí 297.563,74 EUR a je spolufinancován z programu Interreg Česko-Polsko 2021-2027, který podporuje přeshraniční spolupráci a rozvoj regionů. Partnerem projektu je Gmina Prudnik, jež se spolu s městem Bruntál aktivně podílí na realizaci všech plánovaných činností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Důchodová reforma

Dobrý den, nemyslíte, že jsou ty obstrukce zbytečné, že si vláda stejně prosadí svou, protože má většinu ve sněmovně i senátu? Mě by spíš zajímalo, jak s důchodovou reformou naložíte, když bude v příští vládě vy? Protože objektivně vzato jste s vlastním řešením za osm let vlády nepřišli a je jisté, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Bruntál: Nový česko-polský projekt nabídne pestrou škálu akcí a aktivit pro rodiny i jednotlivce

11:17 Bruntál: Nový česko-polský projekt nabídne pestrou škálu akcí a aktivit pro rodiny i jednotlivce

Město Bruntál ve spolupráci s polským partnerem z Prudniku zahájilo v září letošního roku realizaci …