Bruntál oslavil výročí založení města dvoudenním programem

21.06.2024 22:09 | Tisková zpráva

Oslavy Dnů města Bruntálu s sebou přinesly řadu zajímavých momentů. Některé z nich si můžete prohlédnout v jedinečné galerii, do které přispěl fotograf Jozef Danyi a studentka fotografie Alžběta Benková.

Bruntál oslavil výročí založení města dvoudenním programem
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Program zahájilo v pátek Středisko volného času Bruntál, které v rámci oslav 70. výročí vzniku, připravilo prezentaci své činnosti. Pak už pódium na náměstí Míru patřilo hudbě. V pátek vystoupila studentka Konzervatoře Jaroslava Ježka Tereza Záhorová, akordeonistka Rozálie, rapový kolektiv 58G, jedna z nejžádanějších koncertních kapel 05&Radeček, hardrockový The Pant a místní rapový objev KYS x Pishta.

Starosta Bruntálu Martin Henč během slavnostního zahájeni oslav připomněl práci, která byla pro přípravu festivalu a zajištění jeho hladkého průběhu potřeba a poděkoval oddělení kultury města Bruntálu za skvěle odvedenou práci.

Vystoupení Městského dechového orchestru, Aktivních seniorů a Smíšeného pěveckého sboru přilákalo obecenstvo zpět na náměstí v sobotu dopoledne, kdy Cimbálovou muziku Josefa Marečka mnozí doprovodili zpěvem a někteří využili i možnosti si zatancovat.

Děti lákal herní park Jiřího Šebesty a nabídka kolotočů. Ve stáncích bylo možné vybrat si z pestré škály dobrot k jídlu i k pití.

Opavská kapela Heimat naservírovala koktejl jazzu a synthpopu. Po krátkém ukázce taneční skupiny Laury Krausové vystoupil s muzikálovými melodiemi rocker Josef Vojtek. Následoval program v režii taneční školy In Motion. Vrcholem programu byl koncert Marie Rottrové. Její fanoušci zcela zaplnili náměstí a užili si známé písně oblíbené zpěvačky. Příznivci alternativního rocku si přišli na své během vystoupení kapely Dunaj. Dvoudenní program uzavřela skupina Maraton.

Poděkování si zaslouží také městští strážníci a hasiči, kteří dohlíželi na bezpečnost po celou dobu oslav.

Fotofalerii najdete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Důchodová reforma

Dobrý den, nemyslíte, že jsou ty obstrukce zbytečné, že si vláda stejně prosadí svou, protože má většinu ve sněmovně i senátu? Mě by spíš zajímalo, jak s důchodovou reformou naložíte, když bude v příští vládě vy? Protože objektivně vzato jste s vlastním řešením za osm let vlády nepřišli a je jisté, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Nový česko-polský projekt nabídne pestrou škálu akcí a aktivit pro rodiny i jednotlivce

11:17 Bruntál: Nový česko-polský projekt nabídne pestrou škálu akcí a aktivit pro rodiny i jednotlivce

Město Bruntál ve spolupráci s polským partnerem z Prudniku zahájilo v září letošního roku realizaci …