Česká Lípa: Město koupilo pozemky od Českých drah na Svárově

12.10.2024 16:09 | Tisková zpráva

Českolipští zastupitelé na svém říjnovém jednání odsouhlasili významný výkup pozemků. Od společnosti České dráhy a.s. koupí pozemky o celkové výměře 18 627 m2 na Svárově. Pozemky navazují na pozemky města, jedná se o plochu na hranici České ulice, která byla v minulosti využívána jako sklad olejů. Českým drahám město za pozemky zaplatí 9,4 mil. Kč.

Česká Lípa: Město koupilo pozemky od Českých drah na Svárově
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Pozemky se nachází v blízkosti areálu po bývalém městském nádraží Česká Lípa – město, které Česká Lípa získala do majetku na jaře 2021. Tyto dvě velké plochy přetíná Partyzánská ulice. Na nově získaných pozemcích se nachází několik nevyužitých budov ve špatném technickém stavu, ploty, stožáry a další drobné stavby.

Z hlediska aktuálního územního plánu je území využité pro polyfunkční zástavbu, je zde třeba počítat s dopravním napojením na jižní centrum města i dostatečnými veřejnými prostranstvími.

„Jedná se o strategické místo v širším centru města, které je velmi důležité pro budoucí rozvoj města. Navazuje na území po bývalém městském nádraží, které se městu před několika lety již podařilo získat. Pozemek je nyní zanedbaný a bude na nás jej zkultivovat. Na pozemku se nachází několik staveb, které by se daly využít již nyní. Na konečné rozhodnutí o tom, co na pozemcích v budoucnu bude, je zatím dost času, je však pro město nesmírně důležité toto místo vlastnit. Může tak přímo rozhodnout o tom, jak bude území v budoucnu využito,“ uvedla starostka města Česká Lípa Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Vláda vyplácí stamiliardy na Ukrajince

To tvrdí SPD včetně vás. Zajímalo by mě, zda lze přesně někde dohledat, kolik a za co vláda peníze Ukrajincům vyplácí? A chápu to dobře, že vy byste Ukrajincům nedali vůbec nic? A poskytly byste jim vůbec azyl? A jestli ano, tak jak by to fungovalo v praxi? Protože když by nedostali žádnou finanční ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město koupilo pozemky od Českých drah na Svárově

16:09 Česká Lípa: Město koupilo pozemky od Českých drah na Svárově

Českolipští zastupitelé na svém říjnovém jednání odsouhlasili významný výkup pozemků. Od společnosti…