České Budějovice: Noc kostelů pod záštitou primátorky

06.06.2024 19:06 | Tisková zpráva

Patnáct českobudějovických kostelů a sborů sedmi různých křesťanských církví otevře veřejnosti své noční brány v pátek 7. června 2024. Místním návštěvníkům, ale i turistům nabídnou prohlídky, přednášky a samozřejmě také možnost setkání i vzájemných rozhovorů a sdílených nevšedních zážitků.

České Budějovice: Noc kostelů pod záštitou primátorky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Od pořadatelů vím, že letos bude výjimečně možné navštívit kostel Nejsvětější Trojice na Pražské třídě, který běžně přístupný není. Navíc tam bude koncert duchovních písní a spirituálů. Modlitebna Církve adventistů v ulici Fráni Šrámka se stane dějištěm reportáže o studiu na rabínské škole a o propojení křesťanské a židovské teologie. V husitském kostele na Palackého náměstí se rozezní skladby Antonína Dvořáka a evangelický kostel v ulici 28. října nabídne výstavu a informace o rostlinách spojených s biblickými příběhy,“ sdělila primátorka Dagmar Škodová Parmová

Tyto prohlídky v netradičním čase mají mnoho příznivců. „Důvodem je možná jejich nesporné, někdy až magické kouzlo podtržené architekturou sakrálních staveb, kde se taková chvíle k usebrání přímo nabízí,“ dodává primátorka společně s velkým poděkováním všem, kteří bohatý program zorganizovali.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…