České Budějovice: Noc kostelů pod záštitou primátorky

06.06.2024 19:06 | Tisková zpráva

Patnáct českobudějovických kostelů a sborů sedmi různých křesťanských církví otevře veřejnosti své noční brány v pátek 7. června 2024. Místním návštěvníkům, ale i turistům nabídnou prohlídky, přednášky a samozřejmě také možnost setkání i vzájemných rozhovorů a sdílených nevšedních zážitků.

České Budějovice: Noc kostelů pod záštitou primátorky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Od pořadatelů vím, že letos bude výjimečně možné navštívit kostel Nejsvětější Trojice na Pražské třídě, který běžně přístupný není. Navíc tam bude koncert duchovních písní a spirituálů. Modlitebna Církve adventistů v ulici Fráni Šrámka se stane dějištěm reportáže o studiu na rabínské škole a o propojení křesťanské a židovské teologie. V husitském kostele na Palackého náměstí se rozezní skladby Antonína Dvořáka a evangelický kostel v ulici 28. října nabídne výstavu a informace o rostlinách spojených s biblickými příběhy,“ sdělila primátorka Dagmar Škodová Parmová

Tyto prohlídky v netradičním čase mají mnoho příznivců. „Důvodem je možná jejich nesporné, někdy až magické kouzlo podtržené architekturou sakrálních staveb, kde se taková chvíle k usebrání přímo nabízí,“ dodává primátorka společně s velkým poděkováním všem, kteří bohatý program zorganizovali.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

16:09 České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

V centrálním parku sídliště Máj lampy snižují světelný smog a méně ruší sousedící bytové jednotky. …