České Budějovice: Sportovní svátek myslí i na dopravu a bezpečnost účastníků

21.06.2024 19:06 | Tisková zpráva

Slavnostní zahájení Olympiády dětí a mládeže v Českých Budějovicích bude velkolepé. Očekává se, že vše budou sledovat tisíce lidí a je tedy nezbytné dodržovat drobná dopravní omezení v okolí náplavky u Dlouhého mostu.

České Budějovice: Sportovní svátek myslí i na dopravu a bezpečnost účastníků
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Vše začne v neděli 23. června v 17:30. Krásná akce s kulturním programem je pro všechny zcela zdarma. Takováto událost si vyžádá určitá dopravní omezení v okolí. Je to nezbytné pro bezpečnost tisíců lidí, kteří se na zahájení Olympiády dětí a mládeže přijdou podívat. To nejzákladnější dopravní omezení se týká Jiráskova nábřeží a jeho nejbližšího okolí po ulici Budivojova. Lokalita bude zavřená jak pro provoz, tak pro parkování,“ vysvětlil náměstek primátorky pro dopravu Lubomír Bureš.

Nábřeží bude uzavřeno po celou neděli a pondělí, na místě budou doprovodné kulturní akce.

Jak by se měli návštěvníci na program dopravit? „Radíme všem, aby přišli pěšky nebo přijeli městskou hromadnou dopravou. Kdo tyto možnosti nemá, tak může zaparkovat na přilehlých parkovištích, která je možné najít na webu Českého olympijského výboru,“ doplnil Lubomír Bureš.

Více infrmací najdete ZDE.

Událost se dotkne nejenom Českých Budějovic, ale celého Jihočeského kraje. „Tady u nás si vyžádá ještě několik drobných dopravních opatření, zejména v místech sportovišť. Tam bude jezdit speciální autobusová doprava pro sportující děti tak, aby se bezpečně na sportoviště dostaly. Věřím, že Budějčáci budou ta nevelká dopravní opatření tolerovat. Děkuji za pochopení,“ dodal náměstek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Návrh nového územního plánu je online, veřejné projednání se uskuteční 31. července

22:09 Brno: Návrh nového územního plánu je online, veřejné projednání se uskuteční 31. července

Návrh nového Územního plánu města Brna (NÚP) je dostupný na městském portálu územního plánování. Sam…